Kieft tipt Bergwijn: “Zonder iets tegen Ajax te hebben”

Foto: Kieft tipt Bergwijn: “Zonder iets tegen Ajax te hebben”

Ajax hoopt Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn deze zomer naar Amsterdam te halen. Wim Kieft is sceptisch over een terugkeer van de aanvaller naar de Eredivisie.

“Niemand kan ontkennen dat Bergwijn het geweldig doet in het shirt van het Nederlands elftal”, schrijft Kieft in De Telegraaf. “Met die gedachte is de vraag gerechtvaardigd: is de keuze voor Tottenham Hotspur waar hij tweeënhalf jaar geleden naar toe werd getransfereerd van PSV een verkeerde geweest? Bergwijn wist vanzelfsprekend dat ze in Londen ook Harry Kane en Heung-min Son hadden rondlopen in de voorhoede.”

Volgens Kieft heeft Kieft de kansen ook niet altijd gepakt. “Ja, hij heeft eenmaal twee goals gemaakt tegen Leicester City als invaller en daarmee draaide hij de wedstrijd om in de slotfase en won Spurs. Maar over het geheel? Van de negen doelpunten die er dit seizoen op zijn naam staan, waren er vijf in het Oranje-shirt. Als je ziet wat hij nu dan weer namens Nederland presteert in de Nations League dan is dat vergeleken met zijn club een openbaring.”

De voetbalanalist kijkt met interesse naar deze zomer. Er zijn nu onderhandelingen gaande tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Of nu teruggaan naar Nederland de beste oplossing is? Zonder iets tegen Ajax te hebben, is het toch mooier om in de Premier League te spelen en te slagen? Als je teruggaat naar wat je al kent, is je buitenlandse avontuur mislukt.”

TIP: Opent Bergwijn de score tegen Polen? Win 6,55 keer je inleg!

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie