Southgate woest na historische nederlaag: “Heeft met opvoeding te maken”

Foto: Southgate woest na historische nederlaag: “Heeft met opvoeding te maken”

De historische overwinning van Hongarije op Engeland kreeg een nare bijsmaak. De eerste zege op de Engelsen sinds 1962 werd ontsierd door een incident aan het begin van de wedstrijd. Terwijl de Engelse spelers knielden, uit steun voor de Black Lives Matters-beweging, werden ze uitgejoeld en kregen ze een fluitconcert van de Hongaarse fans. 

Dat terwijl de wedstrijd eigenlijk achter gesloten deuren had moeten plaatsvinden. Er werd echter een maas in de wet gevonden, waardoor er alsnog 30.000 toeschouwers aanwezig konden zijn bij de wedstrijd. Dat waren veelal kinderen, die er toch voor zorgde dat er een grote storm na afloop van de wedstrijd plaatsvond. 

Southgate was woest: “Aanvankelijk was de sfeer erg goed. De kinderen wuifden naar ons toen we de warming-up deden. Toen onze spelers knielden, sloeg de stemming helemaal om. Dat heeft volgens mij met opvoeding te maken. Kinderen en jongeren staan onder de invloed van volwassenen en leren daar bepaalde gedragingen van.”

De reactie van de Hongaarse ‘fans’ heeft geen gevolgen voor de kniel-acties van de spelers van de Engelse selectie. “Iedereen weet waar wij in geloven en waar wij voor staan. Wij zullen dat dan ook blijven doen.”

TIP: Pakt Duitsland de overwinning tegen Engeland? De odd is 3x!

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie