“We hebben elkaar flink de waarheid verteld”

Foto: “We hebben elkaar flink de waarheid verteld”

AZ heeft zondag ten koste van sc Heerenveen de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal bereikt. De Alkmaarders repareerden een 3-2 nederlaag in Friesland door thuis met 2-0 te winnen, tot opluchting van Sam Beukema. 

Volgens de AZ-verdediger was het geloof bij AZ groot. Aan Voetbal International legt hij uit: “Er heerste een enorme vastberadenheid in de ploeg. In de voorbereiding al, tijdens de wedstrijd zelf en óók in die laatste vijf minuten, na het doelpunt van Zakaria (Aboukhlal, red.) Dát is het gevoel waar we naar toe moeten. Dat we niks meer weggeven.”

“We hebben de kwaliteiten om druk naar voren te zetten, met aansluitende linies. Mocht het voetballend minder makkelijk gaan, omdat de tegenstander hoge ballen voor de pot gaat pompen, dan moeten we defensief goed in positie staan en knokken voor iedere bal. Soms is het vrouwen en kinderen eerst en gaat het even niet om mooi voetbal. Tegen Heerenveen hebben we beide aspecten laten zien”, aldus Beukema.

De verdediger erkent dat er na de thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk (1-3) veel is veranderd. “We hebben elkaar in een teambespreking flink de waarheid verteld. Wat we precies hebben besproken blijft onder ons, maar soms is het goed hard en duidelijk te zijn tegenover mekaar. Dan laat ik mezelf ook horen. Jongens mogen tegen mij óók hard zijn. Als daar aanleiding voor is vind ik dat alleen maar goed.”

TIP: Wint AZ bij Vitesse? De odd is 2.32!

Gaat AZ opnieuw Europa in?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie