Ten Hag: ‘Overmars moet tweede kans krijgen bij Ajax’

Foto: Ten Hag: ‘Overmars moet tweede kans krijgen bij Ajax’

Erik ten Hag heeft zich uitgesproken over een mogelijke terugkeer van Marc Overmars bij Ajax. De vertrekkende trainer is van mening dat Overmars op den duur moet kunnen terugkeren bij de Amsterdammers. Overmars vertrok bij Ajax nadat bekend werd dat hij schuldig was aan seksueel overschrijdend gedrag binnen de club.

In een interview met onder meer Het Parool laat Ten Hag weten nog altijd een goede band te hebben met Overmars. “Ik heb vaker gezegd: dit kampioenschap is ook zíjn kampioenschap. We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel.” Over een mogelijk hernieuwde samenwerking was Ten Hag duidelijk. “Dat is romantisch denken, maar het is niet uitgesloten.”

Tweede kans voor Overmars

Ten Hag vindt dat Overmars op termijn een nieuwe kans moet krijgen binnen het Nederlands voetbal, die het seksueel overschrijdend gedrag ziet als een maatschappelijk probleem. “Na de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland is steeds duidelijker geworden dat we te maken hebben met een maatschappelijk probleem. Dat probleem is er in het bedrijfsleven, in de politiek en in de sport.” Ten Hag onderstreept dan ook dat er aandacht moet zijn voor de rol van de slachtoffers, maar vindt ook dat mensen een tweede kans moeten verdienen en refereert daarbij aan het programma Vandaag Inside. “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax.”

TIP: Waag een gokje bij Circus! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Moet Marc Overmars een tweede kans krijgen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie