Terugkeer Suárez naar Ajax is mogelijk

Foto: Terugkeer Suárez naar Ajax is mogelijk

Luis Suárez vertrekt aan het einde van het huidige voetbalseizoen transfervrij bij Atlético Madrid, zijn aflopende contract wordt niet verlengd. De Uruguayaan is daarom kosteloos op te pikken; waardoor een terugkeer naar Ajax mogelijk lijkt.

Atlético heeft inmiddels officieel bevestigd dat Suárez voor een vertrek staat. Volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano, die het vrijwel altijd bij het juiste eind heeft, voelt de 35-jarige spits er niets voor om af te bouwen in de Major League Soccer (hij wordt nogal eens gelinkt aan Inter Miami), maar wil hij actief blijven in Europa. Dat betekent dat een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA een optie zou kunnen zijn.

In de winterstop van het seizoen 2018-2019 liet de toenmalige directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, zich uit over een eventuele comeback van de goalgetter: “Suárez mag terugkeren naar Ajax. De deur van Ajax staan open. Ik hoop dat Barcelona een opvolger vindt. Ik maak er geen grap over. Als hij daadwerkelijk interesse heeft in een terugkeer naar Ajax, ga ik de volgende dag naar Barcelona om met Luis te praten.”

Anderhalf jaar later was het zover: Suárez moest vertrekken bij Barça… en Overmars nam contact met hem op: “Laat ik het zo zeggen: de kans dat hij komt, is vrij klein. Dat is een duidelijk antwoord, denk ik. Of er contact is geweest met hem? Dat hebben we met meerdere ex-Ajacieden. Dat is logisch, dat moet je ook onderhouden.” De Uruguayaan koos echter voor een transfer naar Madrid.

Aanwinst?

Anno 2022 is het de vraag of Suárez nog wat kan betekenen voor Ajax. Hij is immers al 35 jaar oud en zijn doelpuntenmoyenne is niet meer je van het (11 goals in 33 La Liga-wedstrijden). Bovendien beschikken de Amsterdammers al over Sébastien Haller en moet Brian Brobbey definitief de overstap maken van RB Leipzig naar de ArenA.

TIP: Verdubbel je inleg als Atlético van Sevilla wint!

Zie jij een terugkeer zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
757+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie