Willem II tweede degradant na dramatische ontknoping

Foto: Willem II tweede degradant na dramatische ontknoping

Afgelopen woensdagavond werd de eerste Eredivisie-degradant al bekend: PEC Zwolle, maar verder bleef het onderin bijzonder spannend. Op zondagmiddag maakten Willem II, Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo (in mindere mate) er een spektakel van!

In het Koning Willem II Stadion nam Willem II het op tegen FC Utrecht, gesteund door de eigen aanhang: een kolkende mensenmassa. De Tilburgers schoten uit de startblokken en binnen de kortste keren lag de bal al in het netje: Jizz Hornkamp profiteerde van een halfslachtige redding van doelman Eric Oelschlägel en liet het thuispubliek juichen.

Even later was het ook raak in het Gofferstadion, waar Fortuna op voorsprong kwam tegen NEC Nijmegen: Zian Flemming schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak na een heerlijk hakje van spits Paul Gladon. Ook Sparta maakte er vervolgens 0-1 van, in het Erve Asito tegen Heracles. Eerder ontsnapten de Rotterdammers nog (Anas Ouahim raakte van dichtbij de lat), maar op slag van rust was het Arno Verschueren die Janis Blaswich kansloos liet met een soort wippertje.

Willem II on fire

Na de rust schoot Willem II vervolgens alwéér uit de startblokken: Dries Saddiki maakte er 2-0 van voor de Tilburgers en vervolgens begon het grote billenknijpen, het in de gaten houden van de standen op de andere velden… En in het Erve Asito werd het er niet spannender op, daar maakte Lennart Thy er namelijk 0-2 van door de bal binnen te lopen, waarna het zelfs 0-3 werd door een goal van Mario Engels. De 1-3 van Sinan Bakis was slechts voor de Bühne…

Zou NEC dan de grote redder van Willem II (dat uiteindelijk met 3-0 won) worden? Oók niet, want met man en macht sleepte Fortuna de 0-1 overwinning over de streep… Rechtstreekse degradatie voor de Tilburgers dus en nacompetitievoetbal voor… Heracles! Dat werd op zondagmiddag immers ingehaald door zowel Fortuna als Sparta.

Scoreverloop Willem II-Utrecht: 1-0 (8′) J. Hornkamp, 2-0 (53′) B. Saddiki, 3-0 (73′) J. van Overeem (eigen goal)
Scoreverloop Heracles-Sparta: 0-1 (45′) A. Verschueren, 0-2 (69′) L. Thy, 0-3 (80′) M. Engels
Scoreverloop NEC-Fortuna: 0-1 (14′) Z. Flemming

Eindstand onderin:
14.
Sparta – 35 punten
15.
Fortuna – 35 punten
16.
Heracles – 34 punten
17. Willem II – 33 punten
18.
PEC – 27 punten

TIP: Verdien 3.10 keer je inleg als Oranje binnenkort van België wint!

Terecht?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie