Van Hanegem fileert ‘circus Nijhuis’: “Te gek voor woorden”

Foto: Van Hanegem fileert ‘circus Nijhuis’: “Te gek voor woorden”

Willem van Hanegem is even helemaal klaar met Bas Nijhuis. De scheidsrechter is al jaren veelbesproken, maar tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord (0-1) eiste hij andermaal een hoofdrol op.

Bas Nijhuis zorgt voor ophef tijdens Fortuna Sittard – Feyenoord

Nijhuis liet het fysieke geweld van Fortuna zondag toe, waardoor Feyenoord een zware middag beleefde. “Die maakt er onderhand wel echt een circus van”, sombert Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. “Hij doet wat hij wil, kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet. Als er dan iemand klaagt, dreigt hij meteen met geel. En hij geeft ook graag geel voor vasthouden, niet voor schoppen.”

“Op dat gebied lijkt alles toegestaan”, sneert Van Hanegem. “Het is toch te gek voor woorden dat trainers voor de wedstrijd zeggen: schop er maar op los vandaag want Bas Nijhuis fluit, dus het kan. Dat Fortuna sprong zo vaak spelers van Feyenoord in de rug of in de zij en Bas vond het allemaal prima. Want hij verkoopt boeken, knalt van kantine naar kantine om geld te verdienen en schuift regelmatig aan in talkshows.”

Bekerfinale speelt ook een rol

Van Hanegem noemt dit ‘eigenlijk te gek voor woorden’. Feyenoord won desondanks met 0-1 in Sittard. De AD-columnist denkt dat de aanstaande bekerfinale ook een rol speelde. “Natuurlijk dachten de spelers van Feyenoord al aan komende zondag, want je kunt zomaar een finale missen door een overtreding een week eerder. Dus aan de moeizame 0-1 zou ik als supporter niet te zwaar tillen.”

Kan de KNVB dit nog langer accepteren?

  • Ja
  • Nee
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie