City profiteert van Liverpool-misstap en loopt uit

Manchester City heeft zondag dankbaar geprofiteerd van het puntenverlies van Liverpool. De koploper boekte een eenvoudige overwinning op Newcastle United: 5-0.

Liverpool bleef zaterdagavond tegen Tottenham Hotspur steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor het slechts in punten gelijk wist te komen. Manchester City kreeg daarmee een gouden kans om de voorsprong te vergroten naar drie punten met nog drie speelrondes te gaan. In de praktijk bleek dat geen probleem voor de manschappen van Pep Guardiola.

Newcastle kreeg via Chris Wood nog wel een serieuze kans op de 0-1, maar zijn kopbal verdween niet tegen de touwen. City maakte vervolgens in de eerste helft al het verschil door een 2-0 voorsprong tot stand te brengen. Raheem Sterling gaf het goede voorbeeld door de 1-0 binnen te knikken na een bekeken kopbal van teamgenoot João Cancelo.

Aymeric Laporte zorgde nog voor rust voor de 2-0. Newcastle-doelman Martin Dubravka kreeg een volley niet onder controle en daar profiteerde de Franse Spanjaard dankbaar van. Het zat City zodoende niet mee, aangezien kort daarvoor de gelijkmaker van Wood nog werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft kwam de zege van City niet meer in gevaar. Rodri besliste het duel zelfs na een dik uur spelen, waardoor de club uit Manchester de beste papieren heeft om de Premier League-titel binnen te slepen. Phil Foden en Sterling maakte er zelfs nog 5-0 van.

Scoreverloop: 1-0 (19′) Raheem Sterling, 2-0 (38′) Aymeric Laporte, 3-0 (61′) Rodri, 4-0 (90′) Phil Foden, 5-0 (90′) Raheem Sterling

TIP: Wint City bij Wolverhampton? Win 1.28 keer je inzet en pak de €250 bonus!