Bayern München vs Borussia Dortmund: een symbolische wedstrijd

Foto: Bayern München vs Borussia Dortmund: een symbolische wedstrijd

Symbolischer kan het bijna niet. Uitgerekend op de 31ste speeldag kan Bayern München kampioen spelen tegen… Borussia Dortmund, de enige echte uitdager dit seizoen en tevens vaste concurrent in de titelstrijd het laatste decennium. Al trok natuurlijk Bayern München quasi altijd aan het langste, namelijk negen van de laatste tien keer, achter elkaar nota bene. Dat wil zeggen dat ze nu voor de tiende (!) keer achter elkaar kampioen kunnen worden van de Bundesliga, uitgerekend tegen hun nieuwe aartsrivaal. Dortmund daarentegen speelt voor de eer en zal toch willen tonen aan de wereld dat ze dit niveau aankunnen, dat ze kans maakten op de titel dit seizoen en kans zullen maken volgend seizoen. Een wedstrijd vol symboliek dus, zoals we ze maar al te graag voorgeschoteld krijgen! 

Bayern München: tiende keer kampioen 

Bayern München heeft na opnieuw een uitstekend seizoen in de Bundesliga de titel zo goed als binnen gehaald. Het staat negen punten voor op Borussia Dortmund met nog vier wedstrijden te gaan, waaronder dus dit rechtstreekse duel. Nagelsmann kan dan van een relatief geslaagd eerste seizoen spreken, maar de ambities zullen ongetwijfeld hoger liggen voor 2022-2023. Uitgeschakeld worden in de kwartfinales van de Champions League is eigenlijk te weinig voor Bayern München. Ze werden in de DFB-Pokal trouwens in de zestiende finales uitgeschakeld door Borussia Mönchengladbach. 

Het rapport luidt dus in principe slechts een op drie, maar je mag de waarde van de Bundesliga winnen ook niet onderwaarderen. Elk jaar wordt het iets moeilijker, de spelers worden ouder en de druk is elk jaar enorm groot. Alhoewel dat de spelers daar prima mee om lijken te gaan, ook het ouder worden. Lewandowski tikt dit jaar de 34 nog aan, maar blijft een weerzinwekkend aantal doelpunten produceren. Hij staat nu maar liefst op 32 goals in 30 wedstrijden. Ook Müller wordt nog 33 jaar dit seizoen, maar gaf ondertussen ook al 16 assists. Hij gaf in de Bundesliga maar liefst 55 assists in de laatste 3 seizoenen! 

Borussia Dortmund: opnieuw dichtbij 

Ondanks het geregeld uitvallen van Haaland zat Dortmund er dit jaar opnieuw dichtbij, maar het mocht niet zijn. Tussen zijn blessures door blijft de nog steeds maar 21-jarige spits uit Noorwegen onwaarschijnlijke cijfers noteren. Hij scoorde sinds zijn komst naar Dortmund gemiddeld een keer per wedstrijd. Er is niemand die hem dat ooit heeft voorgedaan op zijn leeftijd en de vraag is maar waar dit zal eindigen. Naar verluid zou er een mondelinge overeenkomst zijn met Manchester City. Kan hij onder Pep nóg meer goals maken? 

Buiten Haaland zit er natuurlijk nog wel wat weelde in de kern van Dortmund die ervoor gezorgd heeft dat ze zo lang zijn kunnen blijven aanklampen aan Bayern München. Reus scoorde opnieuw negen keer en gaf elf assists, terwijl Bellingham op zijn achttienjarige leeftijd aan de wereld getoond heeft dat hij ongetwijfeld een van de toppers uit zijn generatie is. Als ze niet zoveel last hadden gehad van grote blessuregolven, had dit jaar misschien wel eens hét jaar kunnen zijn waar ze al zo lang op wachten. Volgend jaar nog maar eens proberen? 

Wedtip: Dortmund wint of speelt gelijk 

Bayern München zal in een overvolle Allianz Arena er alles aan doen om de titel binnen te halen tegen hun enige rechtstreekse concurrent dit seizoen, maar Dortmund zal dat niet zomaar laten gebeuren. Ik verwacht een heuse strijd en een rechtzetting van hun eerdere onderlinge duel dit seizoen. Bayern München won die wedstrijd met 2-3 op een toch wel onrechtvaardige manier. Dat Dortmund wint of gelijk speelt, staat nu aan een odd van 2,70 bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Pakt Bayern de titel tegen Dortmund?

  • Ja
  • Nee
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie