Sparta pakt ondanks enorme blunder punt bij Cambuur

De Eredivisie-wedstrijd tussen SC Cambuur en Sparta Rotterdam heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Een enorme blunder werd de laagvlieger niet fataal: 1-1.

Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd in Leeuwarden. Al binnen een paar minuten had de ploeg van Henk Fraser zomaar op voorsprong kunnen staan, maar nieuwkomer Adrián Dalmau had zijn vizier nog niet op scherp staan na goed voorbereidend werk van Lennart Thy. Tot twee keer toe liet de Spanjaard de kans op 0-1 onbenut. De eveneens debuterende Younes Namli en Thy zelf slaagden er evenmin in om doelman Sonny Stevens te passeren.

Cambuur deelde in het eerste half uur alleen een paar speldenprikjes uit, maar volledig uit het nieuws kwam de thuisploeg op voorsprong. Doelman Tim Coremans liet een ogenschijnlijk simpele voorzet uit zijn handen vallen en zag deze vervolgens over de doellijn rollen: 1-0. In die fase had Cambuur meteen de genadeklap kunnen uitdelen, ware het niet dat nieuwkomer Patrick Joosten een grote kans onbenut liet.

In de tweede helft kwam Cambuur beter aan voetballen toe. Met Henk de Jong weer op de bank kwamen er kansen op de 2-0, maar in het slotkwartier wist Sparta alsnog toe te slaan. Dalmau kreeg nogmaals de kans na goed doorzetten van Laurent Jans en ditmaal wist de Sparta-aanwinst wel toe te slaan: 1-1. Een winnende treffer voor de bezoekers bleef echter uit, aangezien Stevens een inzet van Vito van Crooij onschadelijk maakte.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Tim Coremans (eigen doelpunt), 1-1 (77′) Adrián Dalmau

Wedden op Eredivisie-wedstrijden? Waag je gok via bet365!