Bijzondere Feyenoord-terugkeer niet uitgesloten

Foto: Bijzondere Feyenoord-terugkeer niet uitgesloten

Feyenoord maakt zich aankomende zaterdag op voor de hervatting van de competitie. De Rotterdammers nemen het dan op tegen Vitesse, waarmee het direct een belangrijk duel afwerkt. Achter de schermen is Frank Arnesen ondertussen nog altijd bezig op de transfermarkt. Waar Riechedly Bazoer nog altijd de hoofdkandidaat is, kan Feyenoord eveneens voor een andere interessante optie kiezen.

Aan het begin van het nieuwe jaar kwam naar buiten dat Feyenoord alles in het werk ging stellen om Joey Veerman naar de vereniging te halen. De middenvelder van sc Heerenveen leek de meest geschikte kandidaat te zijn om bij Feyenoord in de middenlinie voor de nodige creativiteit en leiderschap te zorgen. Waar de club bezig was om het financieel mogelijk te maken, bemoeide PSV zich plotseling met de overgang en zorgde het ervoor dat Veerman niet naar Rotterdam maar naar Eindhoven verhuisde. Het was een zware tegenvaller voor Feyenoord.

Arnesen besloot echter snel door te schakelen en informeerde bij Vitesse of het mogelijk was om Bazoer over te nemen. De speler ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een van de leiders van de Arnhemmers en lijkt daarom toe te zijn aan een stap hogerop. Vitesse liet aan Feyenoord weten wel te willen meewerken, maar dat Bazoer een prijskaartje heeft van enkele miljoenen euro’s. De clubs zijn daardoor nog altijd met elkaar in onderhandeling over een mogelijke overgang. Feyenoord heeft echter ook de mogelijkheid om voor een oude bekende te kiezen.

Terugkeer Vilhena

Deze week dook in de Feyenoord-kringen namelijk de naam van Tony Vilhena op. De Nederlander is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tussen 2012 en 2019 seizoenenlang in het eerste elftal van de Rotterdammers. Het was voor Vilhena een zeer succesvolle periode te noemen, waarbij het winnen van de landstitel en twee KNVB Bekers tot de absolute hoogtepunten behoorden. Tweeënhalf jaar geleden besloot Vilhena een nieuwe uitdaging aan te gaan en vertrok hij naar Rusland om voor Krasnodar uit te komen.

Hoewel de clubnaam niet erg aansprekend was, bleek het een geweldige stap te zijn voor de middenvelder. Vilhena veroverde met zijn ijverige karakter razendsnel een basisplaats bij zijn nieuwe club en speelde dit seizoen eveneens verreweg de meeste duels geheel mee. Het bewijst dat hij een uitstekend niveau heeft om op een goed niveau mee te komen. Waar er voor hem voorlopig weinig redenen zijn om Rusland te verlaten, kan een lokroep van Feyenoord mogelijk voor veranderingen zorgen in de keuze die hij maakt.

Wil Feyenoord hem proberen te paaien om terug naar de havenstad te komen dan moet de club nog wel financieel rondkomen, wat een lastig verhaal lijkt te zijn. De Russen kochten hem in 2019 voor 9 miljoen euro over van Feyenoord en zal minstens twee derde van dat bedrag willen terugverdienen. Bovendien is zijn verwachte transferwaarde momenteel 7,5 miljoen euro. Wanneer Vilhena echter ervan overtuigd is dat een terugkeer naar Feyenoord de beste stap is, kan hij mogelijk zélf bij Krasnodar aankloppen met de vraag om hem te laten gaan.

Veel voordelen

Het binnenhalen van Bazoer klinkt vooralsnog aantrekkelijker, maar dat komt grotendeels omdat zijn naam momenteel nog veel klinkt in de eredivisie. Wie denkt aan Vilhena komt er echter al snel achter dat hij zomaar eens goed kan passen in het spelsysteem van Arne Slot. De oefenmeester heeft sinds afgelopen zomer een manier van voetballen erin gebracht waarbij het belangrijk is om de bal snel terug te veroveren en veel beweging op het middenveld te creëren. Op beide onderdelen lijkt Vilhena zijn steentje te kunnen bijdragen.

Vilhena liet in het verleden al zien over veel creativiteit te beschikken, waardoor hij in staat is om zijn directe tegenstander te passeren en op deze manier ruimte te creëren voor zijn ploeggenoten. Het kan ervoor zorgen dat het spelsysteem van Slot nog beter tot zijn recht komt en Feyenoord vooral in de eredivisie meer punten gaat behalen. Bovendien heeft Vilhena als groot voordeel dat hij de club als geen ander kent, waardoor hij weet wat er nodig is om bij Feyenoord te slagen. Het is een blok waar Bazoer zomaar overheen kan struikelen.

Voorlopig heeft Arnesen meerder opties om uit te kiezen. De technisch directeur is ervaren genoeg om de komende periode zijn mogelijkheden naast elkaar te leggen en de juiste keuze te maken. Daarbij zijn de financiën essentieel. Voorlopig lijkt Bazoer de grootste kandidaat te zijn, maar het is niet uitgesloten dat beide clubs elkaar niet gaan vinden in de transfersom. Dan is het mogelijk dat Feyenoord razendsnel handelt en zaken gaat doen met Krasnodar. Het zorgt ervoor dat de club alsnog een extra middenvelder in huis heeft.

Wint Feyenoord dit seizoen de landstitel? Pak 11 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Welke speler past beter bij Feyenoord?

  • Bazoer
  • Vilhena
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
95+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
111+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
109+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
45+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
61+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
331+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
103+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
303+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
88+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1217+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
179+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
482+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
811+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
215+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie