‘Ik heb Feyenoord in Groningen gezien, hoe kán dat?’

Foto: ‘Ik heb Feyenoord in Groningen gezien, hoe kán dat?’

Je kunt niet zeggen dat Ajax, Feyenoord en PSV het echt makkelijk hebben in de Eredivisie. Er wordt de laatste tijd met het mes tussen de tanden tegen de drie topclubs gevoetbald… en gerust niet alleen maar tegen de Amsterdammers.

Jens Toornstra zegt vandaag in een interview met Voetbal International: “Ik bespeur in de Eredivisie een tendens dat steeds meer teams zich beginnen aan te passen. Ajax was dat al gewend, voor ons is het nieuw dat FC Groningen zich ingraaft met vijf verdedigers. Veel meer teams spelen heel defensief en proberen alleen maar die bal over onze laatste lijn te gooien. Dat is hun goed recht en wij moeten er maar iets op verzinnen. Dat dwingt je tot beter spelen en daarmee gaat misschien het niveau wel omhoog. Maar ik weet nu weer niet of dit een positieve ontwikkeling is voor het totale Nederlandse voetbal.”

Hij krijgt bijval van Dusan Tadic, die vindt dat de Feyenoorder gelijk heeft. Al is Ajax natuurlijk niet anders gewend… “Vind ik ook niet erg, als het fair gebeurt en juist dat gevoel heb ik niet altijd. Wat mij betreft ligt hiervoor een taak bij de scheidsrechters. Het is mijn mening dat zij voetballen moeten verdedigen. In de ArenA beginnen clubs tegenwoordig al vanaf de eerste seconde tijd te rekken, zonder consequenties. Ze krijgen geen geel en de extra tijd is zelden meer dan vier minuten. Dat gaat ten koste van de clubs die aanvallend voetbal propaganderen en daarvoor staan Ajax, Feyenoord en PSV toch?”

“Come on, Boss!”

“Ik vind echt dat aanvallend voetbal beschermd moet worden, want dat is het Nederlandse bloed”, vervolgt de ervaren Serviër. “Ik heb Feyenoord in Groningen gezien, hoe kan je nou als scheidsrechter dat spel van Groningen belonen door nauwelijks extra tijd bij te trekken en al dat gerol en die nepblessures maar steeds toe te staan? AZ ook, en maar tijdrekken. Ik heb lopen schreeuwen tegen de scheidsrechter (Bas Nijhuis, red.). ‘Come on, Boss. Dó something about it‘. Niks.”

Gaat Feyenoord morgenavond onderuit tegen sc Heerenveen? De odd is liefst 6.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Vervelende tendens?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie