Valentijn Driessen: ‘Niemand had dit van hem verwacht’

Foto: Valentijn Driessen: ‘Niemand had dit van hem verwacht’

Na zijn doelpunt tegen Sporting Portugal (4-2) is Sébastien Haller in zijn uppie Champions League-topscorer met tien (!) doelpunten. En Valentijn Driessen, eerder een grote criticaster van de Ajax-spits, kan niet anders dan de Ivoriaan complimenteren.

Over het Champions League-avontuur van de Amsterdammers schrijft Driessen allereerst in zijn column in De Telegraaf: “De thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund was één van de beste Europese duels deze eeuw. Door de manier waarop Ajax de nummer twee van Duitsland bijna negentig minuten met de rug tegen de muur zette. Terwijl Dortmund kon beschikken over één van de snelste en beste aanvallers van de wereld: Erling Braut Haaland.”

Hij trekt een vergelijking: “De Noor kon niet tippen aan Haller. De Franse Ivoriaan maakte zijn debuut op het allerhoogste clubniveau met het onwaarschijnlijke aantal van tien doelpunten. Vooraf bekritiseerd – ook op deze plek – omdat hij te weinig snelheid, te weinig technische bagage, te weinig meevoetballend- en combinatievermogen heeft voor het niveau Champions League. Ondanks zijn lengte is Haller evenmin een geweldenaar in de lucht. Maar wel iemand met een neusje voor de goal en koelbloedig in het afmaken.”

‘Niemand had dit verwacht’

Driessen vervolgt: “De intikkertjes zijn voor de buitenwacht simpel, voor de binnenwacht staat Haller niet toevallig vaak op de juiste plaats. Zijn nationale doelpuntenproductie (9) in veertien duels staat wel in schril contrast met zijn internationale moyenne van 1,7 per duel. De massale verbazing over Hallers prestaties in Europa geven aan dat niemand rekening had gehouden met de doelpuntenexplosie van de man van 25 miljoen euro.”

Wordt Haller ook Eredivisie-topscorer? Bet365 heeft de odd bepaald op 1.83!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Inderdaad verbazingwekkend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet zo
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie