Berghuis: ‘Dit mag ik als man eigenlijk niet zeggen’

Foto: Berghuis: ‘Dit mag ik als man eigenlijk niet zeggen’

Steven Berghuis is dit seizoen een vaste basisspeler bij Ajax, maar begon gisteren op de bank tegen Willem II (5-0). Hij had immers de afsluitende training van de Amsterdammers gemist omdat zijn vrouw Nadine beviel van een dochtertje.

Na ruim een uur viel de aanvaller in en hij kreeg een paar grote kansen: Timon Wellenreuther bracht redding op zijn vrije trap en in de blessuretijd had hij móéten scoren, maar dat liet Berghuis na. Vervolgens vertelde hij voor de camera van ESPN: “Ik wilde wel graag een doelpunt maken. We dwongen vandaag de overwinning af; je zag dat Willem II het niet kon belopen. We hielden het tempo goed hoog. De vroege eerste goal is natuurlijk belangrijk. Dat was een geweldige goal van Antony Het was een mooie week. Nu door.”

‘Alle vrouwen zullen wel denken…’

Berghuis’ dochter heet Lizzie en het gezin maakt het goed: “Ik vond dit leuk. Ze werd geboren om 14.15 uur en we trainden om 14.00 uur, dus het was ook onmogelijk om te trainen. We waren vroeg in de nacht in het ziekenhuis en hebben een lange aanloop gehad tot het kon gebeuren. Dat kostte wel, en dat mag ik eigenlijk als man niet zeggen, energie. Alle vrouwen thuis zullen wel denken…”

“Maar goed, het was een logische beslissing”, doelde hij op zijn reservebeurt. “Vannacht heb ik wel wat uurtjes slaap kunnen pakken en vanmiddag ook. Zo probeer je je nacht in te halen. Ik zei al meteen tegen de trainer dat ik vandaag wel bij de wedstrijd wilde zien. Ik wilde de ploeg helpen als het eventueel nodig was.”

Voorafgaand aan het duel in de Johan Cruijff ArenA zei coach Erik ten Hag dat Berghuis in principe wel had kunnen starten: “Maar we hebben een hele goede selectie. Er speelt een hele goede vervanger, die natuurlijk eigenlijk gewoon een twaalfde basisspeler is. Hij baalde niet, want hij heeft eergisteren natuurlijk een slechte nacht gehad. Gisteravond kwamen dan alle emoties eruit. Hij leeft op een roze wolk.”

Scoort Berghuis in de Champions League tegen Sporting? Win 2.75 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Bevalling ook voor de man vermoeiend?

  • Ja!
  • Nee…
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie