Sinisterra helpt Feyenoord aan moeizame zege op Heracles

Foto: Sinisterra helpt Feyenoord aan moeizame zege op Heracles

Feyenoord heeft het inhaalduel met Heracles Almelo winnend afgesloten. Makkelijk ging het zeker niet voor de Rotterdammers, die op achterstand kwamen. Luis Sinisterra was de grote man tijdens de comeback.

Het inhaalduel van begin september stond woensdagavond op het programma in de lege Kuip. Feyenoord-trainer Arne Slot spaarde Marcus Pedersen en Jens Toornstra, waardoor er plaats vrijkwam voor Alireza Jahanbakhsh en Lutsharel Geertruida. Orkun Kökcü viel nog uit tegen FC Twente, maar was fit genoeg om te starten. Heracles poogde de Rotterdammers op dezelfde manier te bestrijden als hoe ze tegen Ajax recent een punt pakten: defensief goed gegroept spelen en mikkend op snelle uitvallen. 

Na tien minuten leek de stadionclub op voorsprong te komen. Linksback Giacomo Quagliata speelde Jahanbakhsh door de benen, waarna de Iraniër onschuldig het blok vormde. De Italiaan liet zich overdreven vallen, waarna Fredrik Aursnes de aanval opzette, Guus Til met het overstapje en Luís Sinisterra die tegen de richting in binnenknalde.

Er volgde een lange situatie waarin Nijhuis en de VAR discussieerden. De arbiter ging dan toch maar naar de zijkant en na lang terugkijken keurde Nijhuis – zichtbaar ontevreden – de treffer af. Twee minuten later lag de bal in het doel aan de overkant. Geertruida passte gevaarlijk terug naar het centrum en leverde in bij Ismail Azzaoui. Met enig fortuin kwam de vrijstaande spits Sinan Bakis vrij, die afdrukte: 0-1.

Het zou de laatste actie zijn van Azzaoui die uitviel met een op het eerste oog ernstige blessure. Nadat Bryan Linssen eerst nog een grote kans miste was het Sinisterra die op slag van rust toesloeg, dit keer legaal: 1-1. Qualiata maakte nog een zware overtreding, maar kwam weg met geel. Na rust kansen over en weer. Na een prachtige pass van Kaj Sierhuis ging Delano Burgzorg alleen op Ofir Marciano af. De aanvaller toonde zich dit seizoen al weinig effectief en verprutste ook deze mogelijkheid. Guus Til had aan de kant een grote kans, maar stuitte op Janis Blaswich. Twintig minuten voor tijd was het weer Sinisterra die zijn stroeve ploeg de helpende hand bood. Op aangeven van Til bleef hij uiterst rustig en rondde beheerst af in de verre hoek.

Er volgden veel wissels over en weer, waarbij uiteraard Cyriel Dessers weer opdraafde bij de gastheren. Invaller Pedersen kreeg echter de grootste kans op een goal maar ook hij vond Blaswich op zijn weg. Heracles was aanvallend te onmachtig om nog een echte poging te ondernemen voor de gelijkmaker. Hierdoor bleven de drie punten in de Kuip en is Feyenoord PSV voorbij op de ranglijst. Ajax staat nog met één punt voorsprong bovenaan.

Scoreverloop: 0-1 (15′) S.Bakis, 1-1 (45+7′) L.Sinisterra, 1-1 (69′) L.Sinisterra

Een terechte overwinning?

  • Ja
  • Nee
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
57+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
255+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
217+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
760+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
349+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
750+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
199+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie