Ex-Feyenoorder terug in Eredivisie: “Veel laten lopen”

Foto: Ex-Feyenoorder terug in Eredivisie: “Veel laten lopen”

Het duurde even voordat Cuco Martina (32) zich weer voetballer voelde. De oud-speler van onder andere RKC Waalwijk, Feyenoord, Southampton en Everton maakte afgelopen weekend weer speelminuten in de Eredivisie. 

De 32-jarige verdediger zat sinds de zomer van 2020 zonder club. Everton verlengde het contract van de verdediger niet, waardoor hij met een personal trainer in Rotterdam aan de slag ging om zijn conditie op pijl te houden. De enige wedstrijd die de verdediger de afgelopen tijd speelde, waren interlands met Curaçao.  

Cuco Martina 

De verdediger heeft naar eigen zeggen veel aanbiedingen gehad de afgelopen tijd, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb veel aanbiedingen laten lopen. Als je in de Premier League gevoetbald hebt en transfervrij bent, dan wacht je op wat moois. Maar de voor mijn gevoel ideale club diende zich niet aan.”

Dat Martina midden in de corona-tijd zonder werkgever kwam te zitten, maakte zijn opdracht om een nieuwe club te vinden niet gemakkelijker. Martina: “Dan is het zwaar om alleen te blijven trainen. Ik had er genoeg van en heb serieus overwogen om met voetballen te stoppen.”

Martina was daarom blij dat hij zijn eerste minuten voor Go Ahead heeft mogen maken. “Ik heb hier enorm naar uitgekeken. Als liefhebber wil je zo graag spelen. Ik heb de afgelopen periode niet stil gezeten. Maar het duurt nog even voor ik op het niveau van de rest van de selectie zit en weer hele wedstrijden kan spelen”

Wedden dat Feyenoord kampioen van Nederland wordt?

Martina had een meerwaarde gehad bij Feyenoord

  • Ja
  • Nee
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie