Uitschakeling Dortmund komt hard aan in Duitsland: “Alles is verpest”

Foto: Uitschakeling Dortmund komt hard aan in Duitsland: “Alles is verpest”

Borussia Dortmund ging woensdagavond in de Champions League pijnlijk onderuit tegen Sporting Portugal: 3-1. Het zorgde ervoor dat de Duitsers zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde en genoegen moeten nemen met de Europa League. De Duitse media gaven een dag later dan ook veel kritiek op de gang van zaken.

Het Duitse BILD wees naar de hoge verwachtingen en hoop om Erling Haaland bij de club te houden. “Alles is verpest. Europa League is veel te weinig voor het ambitieuze Dortmund. Tien miljoen euro is door het raam gegooid. Nog erger is dat Haaland er zo niet blijer op wordt bij BVB. En dat terwijl de groepsfase was ingezet met twee zeges. Om het dan nog te verspelen, is een unicum voor een Duitse club.”

Teleurstellende Malen

Sport1 keek naar een andere aanvaller: Donyell Malen. De Nederlandse aanvaller kwam afgelopen zomer voor tientallen miljoenen euro’s naar Duitsland en hoopte direct belangrijk te zijn voor zijn ploeg, maar kon vooralsnog niet zijn stempel drukken op het spel van zijn ploeg. In Lissabon maakte Malen nog wel een treffer.

Dat zag ook het Duitse medium. “In het heenduel maakte hij nog de gouden 1-0 en ook nu scoorde hij. Zijn treffer kwam alleen te laat. De man van dertig miljoen euro behoorde tot de actiefste spelers bij Dortmund. Hij liep veel, eiste veel ballen op en had voor zijn goal al twee goede kansen die hij net niet benutte.”

Wint Ajax de Champions League, dan levert dit maar liefst 21 keer je inleg op. Grijp je kans bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is de uitschakeling van Borussia Dortmund terecht?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie