PSV-spits Carlos Vinícius wil met Brazilië naar WK

Foto: PSV-spits Carlos Vinícius wil met Brazilië naar WK

Brazilië heeft zich in de voorbije interlandperiode geplaatst voor het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar, maar of bondscoach Tite bij de samenstelling van zijn selectie aan PSV-spits Carlos Vinícius denkt… Dat is natuurlijk zéér de vraag.

In een interview met de NOS vertelt de bonkige nummer 9 desondanks: “Ik wil erbij zijn in Qatar. Het is de droom van ieder Braziliaans jochie om ooit geselecteerd te worden voor de Seleção. Ooit uitkomen voor het nationale elftal is de enige reden waarom een Braziliaan voetbalt. Het is het allerhoogst haalbare.”

Vinícius is nogal zeker van zijn zaak: “Het moment dat ik geselecteerd word voor het Braziliaanse elftal gaat er komen. Het is een droom die ooit werkelijkheid wordt, dat voel ik gewoon. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Ronaldo en Romário

In de afgelopen zomer kreeg de SL Benfica-contractspeler aanbiedingen van Eintracht Frankfurt, Zenit Sint-Petersburg en… PSV. Hij koos snel voor Eindhoven: “PSV is nog altijd een heel grote naam in Brazilië. In Zuid-Amerika staat PSV nog altijd te boek als de club waar de imposante loopbanen van Romário en Ronaldo begonnen.” In het Philips Stadion speelt hij met rugnummer 9, hetzelfde als zijn landgenoten droegen… “Het is niet zo dat dit de verwachtingen extra hoog opschroeft. Ik voel hierdoor ook geen extra druk of zo. Ik beschouw het eerder als een voorrecht dat ik met dit nummer speel.”

Vinícius wil hoe dan ook slagen in de lichtstad van Nederland: “Ik wil het vertrouwen van PSV niet beschamen.”

Maakt Vinícius een doelpuntje tegen Vitesse? De odd is 2.20!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat hij naar het WK?

  • Ik denk het wel
  • Nou… nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie