‘Ajax zet in op verrassende winteraanwinst’

Foto: ‘Ajax zet in op verrassende winteraanwinst’

Ajax maakte met name in de Champions League veel indruk tot dusver, maar in de Eredivisie kan het nog wel een stukje beter. Wie weet kan een kapitaalinjectie in de selectie daarbij helpen, en daarom zou nu Akram Tawfik in beeld zijn.

Tawfik is een 24-jarig manusje van alles die momenteel nog uitkomt voor Al-Ahly, een grootmacht uit zijn geboorteland Egypte. In zijn nog vrij prille carrière speelde hij al als controlerende middenvelder, aanvallendere middenvelder en zelfs als rechtsback. Diverse Egyptische media schrijven al dat ‘Tawfik hard op weg is naar Ajax’, maar bronnen binnen Al-Ahly weerspreken dat (nog).

De Egyptische oud-international Magdi Abdelghani bracht als eerst naar buiten dat Ajax interesse heeft in Tawfik, waarna mediapersoonlijkheid Karim Shehata aanvulde dat scouts van de Amsterdammers meerdere keren naar hem zijn komen kijken.

‘Al-Ahly wil hem niet kwijt’

De krant Kora Plus meldt vandaag dat de kans op een transfer naar Ajax niet heel groot is, omdat Al-Ahly zijn contract pas net verlengd heeft en daarmee zijn salaris verdubbelde. Tawfik ligt nu nog tot medio 2025 vast. De viervoudig international, die afgelopen zomer nog uitkwam op de Olympische Spelen (foto), staat voor zijn club op 59 wedstrijden (één goal, vijf assists). De voorgaande twee seizoenen werd hij nog verhuurd aan een kleinere club uit Egypte, El Gouna.

Wint Ajax de Eredivisie? Win 1.66 keer je inleg bij bet365!

Moet Ajax hem halen?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen..
692+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie