FC Barcelona bevestigt terugkeer Dani Alves

Foto: FC Barcelona bevestigt terugkeer Dani Alves

Dani Alves keert definitief terug bij FC Barcelona. De 38-jarige rechtsback zal volgende week de training hervatten in Catalonië, waar hij in januari zijn officiële rentree kan maken.

Alves liet eind september zijn verbintenis bij São Paulo ontbinden. Ronald Koeman kreeg het aanbod om hem in te lijven, maar de toenmalig trainer van Barcelona besloot dat af te wijzen. Zijn opvolger Xavi Hernández maakt nu alsnog gebruik van deze mogelijkheid.

Open sollicitatie

In oktober flirtte Alves al nadrukkelijk met een terugkeer in Camp Nou. Hij verklaarde destijds: “Toen ik wegging heb ik gezegd dat ik altijd zou terugkeren als Barcelona me nodig heeft. Als ze me nodig denken te hebben, hoeven ze me maar te bellen. Ik weet zeker dat ik wat kan toevoegen, zeker met de vele jonge talenten die ze nu hebben.”

Alves zou zich na het ontslag van Koeman nogmaals hebben aangeboden in Barcelona. Xavi besloot de lokroep van de 119-voudig international van Brazilië dus wel zitten. Eerder kwam Alves in de periode 2008 tot en met 2016 al uit voor de Catalanen, waar hij als rechtsback zeer succesvol was.

Alves won als Barça-speler zes landstitels, drie keer de Champions League, vier keer de Copa del Rey, drie keer de Europese Super Cup en drie keer het WK voor clubteams. Via Juventus en Paris Saint-Germain keerde hij vervolgens terug naar Brazilië.

Wint Barça de landstitel alsnog? Win zeventien keer je inleg bij bet365!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie