Ajax bijt zich stuk op Go Ahead en morst opnieuw

Foto: Ajax bijt zich stuk op Go Ahead en morst opnieuw

Ajax is in de Champions League nog altijd foutloos, maar in de Eredivisie hapert het momenteel. Ruim een week na de doelpuntloze remise bij Heracles Almelo lukte het ook niet om promovendus Go Ahead Eagles af te troeven: 0-0.

Wedden op Ajax? Plaats je weddenschap via bet365!

Trainer Erik ten Hag koos de afgelopen weken telkens voor een vertrouwde formatie, maar tegen zijn oude club voerde hij een paar wijzigingen door. Zo begon Steven Berghuis vanwege een blessure op de bank. Ook Ryan Gravenberch ontbrak in het basiselftal, waardoor Mohammed Kudus en Davy Klaassen aan de aftrap verschenen in de Johan Cruijff ArenA.

Defensief Go Ahead

Go Ahead won een week geleden de zondagavondwedstrijd met 4-3 van Fortuna Sittard. Een doelpuntenspektakel dus, maar trainer Kees van Wonderen had andere plannen in Amsterdam. De oud-Feyenoorder liet zijn team aantreden in een 5-3-2 formatie. Go Ahead liet de bal aan Ajax en beperkte zich vooral tot tegenhouden, iets wat ook uitstekend lukte. Na een half uur spelen had de landskampioen nog geen schot op doel geproduceerd.

Dusan Tadic zorgde voor het enige echte wapenfeit van Ajax voor rust. De Serviër stelde doelman Warner Hahn op de proef, maar hij doorstond deze test. Zodoende stond het halverwege nog 0-0 in de ArenA. Het enige hoogtepunt tot op dat moment aan Amsterdamse zijde was het afscheid van Juventus-verdediger Matthijs de Ligt kort voor de wedstrijd.

Ajax voert de druk op

In de tweede helft ging Ajax massaal op jacht naar de winst. De Amsterdammers voerden de druk op en dat leverde mogelijkheden op. Invaller Gravenberch en Mohamed Daramy hadden het vizier niet op scherp staan, waar Lisandro Martínez doelman Hahn op zijn pad vond. Davy Klaassen lukte het bijna om de hechte Go Ahead-defensie te kloppen, maar zijn inzet teisterde de paal.

Ajax besloot in de slotfase nóg meer druk uit te oefenen. Martínez, invaller Danilo Pereira en Daramy zorgden voor meer gevaar, maar Go Ahead hield ook nu stand. Sterker nog: de bezoekers gingen er nog bijna met de zege vandoor. In de 85ste minuut ging invaller Marc Cardona er vandoor in een counteraanval en zijn schot vloog maar net voorlangs het doel van Remko Pasveer.

Ajax blijft dankzij de remise koploper van Nederland, maar weet dat PSV nu evenveel punten heeft. Feyenoord heeft zelfs minder verliespunten dan de aartsrivaal.

Wie pakt dit seizoen de titel?

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
  • Een andere club
524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
29+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
92+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
95+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
42+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
55+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
317+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
63+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
101+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
280+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
87+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1092+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
177+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
446+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
793+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
211+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie