Vitesse en Feyenoord winnen duels met treurige dieptepunten

Wat op voorhand twee schitterende affiches leken, werden uiteindelijk twee zwarte bladzijdes in het Eredivisie-boek. Zowel Feyenoord versus AZ als Vitesse versus FC Utrecht werd stilgelegd door misdragende supporters. Uiteindelijk kwamen de twee thuisclubs nog als winnaar uit de strijd.

Feyenoord – AZ

Bij Feyenoord koos coach Arne Slot wederom voor Fredrik Aursnes op het middenveld, waardoor Jens Toornstra de plek van de gepasseerde Alireza Jahanbakhsh innam. In tegenstelling tot in Berlijn afgelopen donderdag kon Aursnes echter niet uitblinken met splijtende passes. Feyenoord begon wel erg goed en stormde richting het doel van AZ, maar goals leverde dat niet op. Ook al bood uitgerekend voormalig publiekslieveling Jordy Clasie de Rotterdammers wel volop de mogelijkheid met slordigheden achterin.

Het dieptepunt van de wedstrijd werd vlak voor rust genoteerd. Vanuit een thuisvak werd er een vol blikje energiedrank het veld op gegooid, waarna AZ-captain Owen Wijndal ‘m teruggooide het publiek in. Dat zorgde dan weer voor woede bij met name doelman Justin Bijlow en het Legioen, dat Wijndal de rest van de wedstrijd uitfloot, en over het vermeende beroep van zijn moeder zong. Pas in de allerlaatste minuut viel er nog wat te juichen in Zuid; invaller Cyriel Dessers was eerst nog schuldig aan een gigantische misser, maar in de derde minuut van de blessuretijd maakte hij op bekeken wijze tóch nog de 1-0..

Vitesse – FC Utrecht

Tegelijkertijd werd er in Arnhem ook nog gevoetbald, tussen Vitesse en FC Utrecht. De Arnhemmers gaven de 1-2 uitzege bij sc Heerenveen vorige week een passend vervolg door nu met dezelfde cijfers te winnen van de concurrent uit de Domstad. Spits Nikolai Baden opende al na zeven minuten de score, in de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Riechedly Bazoer de marge. Een kwartier voor tijd scoorde Arthur Zagre nog wel de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam het niet.

Helaas werd ook de wedstrijd in de GelreDome ontsierd door supportersmidragingen; Net als Feyenoord – AZ werd het duel zelfs tijdelijk stilgelegd, nadat fans van Utrecht met (knal)vuurwerk richting het thuisvak gooiden. De laatste weken is het wel vaker raak met dergelijke incidenten; bij twee wedstrijden tegelijkertijd is een nieuw dieptepunt.