Koevermans-exit vergroot bij Feyenoord kans op nieuwe Kuip

Foto: Koevermans-exit vergroot bij Feyenoord kans op nieuwe Kuip

Feyenoord beleefde vorige week een zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis. Directeur Mark Koevermans maakte op een persconferentie bekend dat hij niet langer de algemeen directeur van de Rotterdamse vereniging was. Hij maakte deze beslissing naar aanleiding van de bedreigingen richting hem en zijn gezin, vanwege de nieuwe Kuip die hij wilde realiseren.


Wint Feyenoord dit seizoen de Conference League? Bet365 belooft je 17 keer je inleg!

Het stadion van Feyenoord zorgt al jarenlang voor een stevige discussie in de Zuid-Hollandse stad. Waar een gedeelte van de supporters van mening is dat het huidige onderkomen te gedateerd is om nog mee te doen met de Nederlandse en Europese top, vinden andere fans dat Feyenoord zichzelf en zijn historie verloochend om uit de Kuip te vertrekken. Eric Gudde durfde in zijn directeurschap bij de club daarom nog geen beslissing te maken over de toekomst van de club, maar Koevermans wilde die toekomstvisie wel kenbaar maken.

Toen Koevermans samen met de gemeente in 2020 echter bekendmaakte dat Feyenoord alles eraan ging doen om de nieuwe Kuip te realiseren, kwam een deel van de supporters in actie. Ze bedreigden Koevermans op zijn woonadres en riepen ook tegen zijn gezin de nodige zaken. Niet alleen de directeur van Feyenoord was de kop van jut, ook het gemeentebestuur moest eraan geloven toen het over de plannen wilde vergaderen. Het gevolg was dat de gemeente Rotterdam besloot om de vergadering af te zeggen en daarmee zwichtte voor het groepje Feyenoord-fans.

Nieuwe Kuip


Het opstappen van Koevermans brengt direct de vraag naar boven hoe de toekomst van Feyenoord eruit ziet. Door de jarenlange stennis bij de club bespaarden de Rotterdammers op het onderhoud van de Kuip, waardoor het snel een beslissing moet nemen over het toekomstige onderkomen. Of Feyenoord ervoor kiest om de huidige Kuip op te knappen of met het nieuwe stadion aan de slag gaat maakt bij deze niet bij, maar de club moet snel duidelijkheid scheppen. Daarbij is het belangrijk dat het zich niet laat aftroeven door supporters die wangedrag vertonen.

Volgens Emile Schelvis krijgt Feyenoord geen nieuw stadion, zo vertelde hij bij Rondo op Ziggo Sport. “Feyenoord gaat stoppen met het idee van het stadion”, zo stelde de voetbalcommentator, die eveneens werkt voor RTV Rijnmond, zondagavond. “Dat is geweldig nieuws en een grote opluchting voor iedereen die iets weet van wat Feyenoord financieel herbergt en van wat Feyenoord op dit moment mankeert. Nu kunnen ze stappen gaan maken. Gelukkig begin je op het veld langzamerhand de contouren te zien.”

Mocht Feyenoord daadwerkelijk tot dit besluit komen, dan roept deze actie alsnog vragen op. De nieuwe Kuip brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Allereerst komt het op een locatie te liggen waarbij supporters eenvoudiger van A naar B komen. Daarnaast voldoet dit stadion aan alle onderdelen die een club in deze tijd van een onderkomen verwacht en levert het een hoop extra sponsoren op die ervoor kunnen zorgen dat Feyenoord meerdere goede spelers aan zijn selectie kan toevoegen, waardoor het niveau van de club groeit. Dát kan de oude Kuip allerminst garanderen.

Toekomst club


Willen de Rotterdammers de aansluiting bij de nationale top willen houden, dan moet de club snel op zoek naar manieren om een nieuw stadion alsnog te realiseren. Daarin lijkt het met het binnenhalen van de opvolger van Koevermans al de eerste stap te willen zetten. Verschillende media meldden namelijk deze week dat Feyenoord zich heeft gemeld bij Dennis te Kloese. De 47-jarige Nederlander is momenteel actief in de Verenigde Staten waar hij werkt voor LA Galaxy. Als General Manager is hij zeer belangrijk in de successen van de club.

Voorlopig is het onbekend of Te Kloese openstaat voor de functie in de havenstad, maar gekeken naar zijn ervaring en netwerk is het belangrijk dat Feyenoord zijn interesse laat blijken. In de Verenigde Staten heeft de potentiële algemeen directeur de contacten om meerdere Amerikaanse investeerders te overtuigen om Feyenoord van dienst te zijn. Het zorgt bij de Rotterdammers mogelijk voor extra geld in het laatje om nieuwe versterkingen aan te trekken, maar eveneens om de plannen voor het nieuwe stadion te realiseren.

Gekeken naar de prijs die Koevermans de afgelopen maanden betaalde om Feyenoord van dienst te zijn, is de club bijna verplicht om het nieuwe stadion te bouwen. Op die manier kunnen de Rotterdammers alleen al laten zien dat het de baas is over zijn eigen club. Natuurlijk waren in het verleden Highbury, Estadio Vicente Calderón en White Hart Lane prachtige stadions om in te zitten, maar clubs moeten simpelweg door om ook in de toekomst een grote club te blijven. Datzelfde geldt voor Feyenoord dat in potentie samen met concurrent Ajax dé topclub van Nederland is.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Moet Feyenoord een nieuwe Kuip realiseren?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
321+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
76+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
105+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
102+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
44+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
59+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
328+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
102+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
293+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
88+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1187+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
179+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
469+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
804+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
211+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie