Berghuis geniet: “Maar het kan ook weleens anders zijn”

Foto: Berghuis geniet: “Maar het kan ook weleens anders zijn”

Steven Berghuis speelde vanmiddag wederom formidabel, namens Ajax tegen PSV (5-0). De linkspoot scoorde onder meer de belangrijke openingstreffer en glunderde dan ook na afloop, voor de camera bij ESPN.

De oud-Feyenoorder maakt steeds meer indruk als ’10’. “Ik heb het gevoel dat al mijn kwaliteiten heel goed tot uiting komen op deze positie. Ik speel in de as van het veld met twee echte buitenspelers voor me en ik kom heel veel in scoringspositie. Ik kan ook heel vaak het spel verleggen op snelheid. Ik denk dat het spel van Ajax daardoor sneller wordt. Het voelt gewoon goed.”

Berghuis is dan ook blij met zijn bloedvorm, maar blijft ook realistisch en relativerend. “Dat soort dingen zijn ongrijpbaar. Het is iets waarin je moet investeren. Ik geniet van het moment, maar het kan ook weleens anders zijn.” Over zijn doelpunt: “Het was een hele goede aanval, waarin onze patronen echt terugkomen. Die aanval wordt voorbereid, Dusan (Tadic, red.) komt door op links, ik kies positie en krijg een terugtrekbal. Dan heb je hem op je linker en dat is mijn kwaliteit. Dan is het afronden.”

‘Bij fases best moeilijk tegen balvast PSV’

Afgelopen donderdag blies Ajax ook al Borussia Dortmund van het veld. “Je richt je op wat je moet doen. We hebben dinsdag een heel hoog niveau aangetikt en dat moet je dan loslaten. Je weet dat het niet makkelijk is om dat niveau weer te halen, daarin moet je veel investeren. In de eerste helft hadden we het bij fases best moeilijk. Ze waren balvast en kwamen er een paar keer door. Er waren een paar schietkansen die Remko goed pakt.”

Berghuis is Europese top

  • Eens
  • Dat niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie