Myron Boadu blijft PSV maar pijn doen

Foto: Myron Boadu blijft PSV maar pijn doen

Als speler van AZ scoorde hij al regelmatig in de grote wedstrijden, en dan het aller vaakst nog tegen PSV. Gisteren herhaalde de spits dat kunstje in het tricot van AS Monaco.

Coach Niko Kovac was dan ook lyrisch over Boadu na afloop: “De manier waarop hij dat deed is de reden dat we hem naar Monaco hebben gehaald. Het gaat met hem de goede kant op. Het is logisch dat je tijd nodig hebt om een nieuwe club en een nieuw land te wennen. Bij AS Monaco krijgt hij die tijd.”

Boadu zelf: “Ik scoor altijd in de toppers denk ik. PSV is een heel goede tegenstander, maar ik heb nu al drie keer tegen ze gescoord volgens mij. Ik ben gewoon blij dat ik vandaag gescoord heb, dat het tegen PSV is, is gewoon toevallig.”

Tot gisteren stond hij na elf optredens nog op nul goals. “Natuurlijk is het pittig, maar als voetballer moet je jezelf uitdagen. Dat heb ik gedaan. Natuurlijk gaat het niet vanzelf, ik moet keihard werken en keihard trainen elke dag en in wedstrijden soms ook geluk hebben. Maar ik heb het gevoel dat ik telkens dicht bij zat en nu scoor ik hem gelukkig.”

‘Gebrek aan inzet’

Een tijdje terug passeerde Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi hem nog wegens ‘een gebrek aan inzet’. “Ik lees niet alle kritiek die ik krijg, maar dat van Jong Oranje kwam natuurlijk wel door. Dat is niet leuk om te horen natuurlijk, niet alles is waar, maar ik probeer het van me af te laten glijden en te focussen op voetbal.”

Tegen PSV scoorde Boadu de 0-1 door uit een geweldige bal van uitblinker Caio Henrique bij mandekker Armando Obispo voor te kruipen en binnen te werken langs goalie Joël Drommel. Uiteindelijk wonnen de Monegasken met 1-2 in Eindhoven.

Boadu gaat helemaal slagen bij Monaco

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie