Brentford-Liverpool: spektakelstuk zonder winnaar

Foto: Brentford-Liverpool: spektakelstuk zonder winnaar

Brentford en Liverpool hebben het publiek in het Brentford Community Stadium op zaterdagavond vermaakt, dat is één ding dat zeker is. Het werd namelijk 3-3, puntenverlies voor de Reds dus in de jacht op de Premier League-titel.

Omdat Chelsea en Manchester United eerder verloren van respectievelijk Manchester City en Aston Villa, kon de ploeg van coach Jürgen Klopp goede zaken doen tegen de promovendus. Die speelde echter boven verwachting goed.

Brentford loste aan het begin van de wedstrijd al wat ‘waarschuwingsschoten’ via Bryan Mbeumo en Ivan Toney, maar kwam in de 27e minuut daadwerkelijk op voorsprong: Ethan Pinnock stond goed op te letten bij de tweede paal en scoorde. Luttele momenten later werd het echter al weer 1-1: na een voorzet van Jordan Henderson kopte Diogo Jota raak.

Ook na de pauze golfde het spel op en neer. Liverpool maakte er eerst 1-2 van via Mohamed Salah, die een wonderschone treffer maakte met een pegel van jewelste. Vitaly Janelt maakte vervolgens de 2-2 uit een rebound. Het was nog niet voorbij, want via Curtis Jones kwamen de Reds weer op voorsprong. Invaller Yoane Wissa bepaalde de eindstand echter op 3-3. Eventjes leek Brentford nog op 4-3 te komen, maar die goal van Toney werd afgekeurd wegens buitenspel.

Scoreverloop: 1-0 (27′) E. Pinnock, 1-1 (31′) D. Jota, 1-2 (54′) M. Salah, 2-2 (63′) V. Janelt, 2-3 (67′) C. Jones, 3-3 (82′) Y. Wissa

Mooie wedstrijd?

  • Zeker
  • Mwah
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie