‘Club licht clausule van 120 miljoen voor De Ligt’

Foto: ‘Club licht clausule van 120 miljoen voor De Ligt’

Matthijs de Ligt leek nog een eeuwigheid voor Juventus te gaan spelen. De 22-jarige verdediger wordt de laatste weken echter steeds vaker met een vertrek in verband gebracht. Volgens Express zijn de woorden van zaakwaarnemer Mino Raiola ook aangekomen in Engeland. 

De krant schrijft dat het mogelijke vertrek van De Ligt bij Juventus als muziek in de oren klonk bij de beleidsbepalers van Chelsea. De Ligt staat in de belangstelling van de Londense grootmacht. Deze interesse bestaat volgens de krant al langer, maar tot op heden was De Ligt altijd happy in Turijn.  De sportieve situatie was vorig seizoen al niet optimaal in Turijn. Die gifbeker bleek echter nog niet leeg: dit jaar is de ploeg nóg dramatischer gestart aan het seizoen. Met twee punten uit vier wedstrijden staat Juventus nu op een achttiende plaats in de Serie A. Inderdaad, dat is onder de degradatiestreep. 

Mocht de situatie tot aan de winterstop niet drastisch veranderen, dan kan De Ligt deze winter mogelijk al een overstap maken. Volgens Express heeft Chelsea nog steeds warme belangstelling voor De Ligt, die nog tot de zomer van 2024 vast ligt bij Juventus. Chelsea zal waarschijnlijk héél diep in de buidel moeten tasten om De Ligt los te weken. 

UPDATE 23/9



Het begint er meer en meer op te lijken dat Matthijs de Ligt in 2022 (in de winter al, of anders in de zomer) weggaat bij Juventus. Volgens de Engelse boulevardkrant The Sun, weliswaar niet de meest betrouwbare bron, wil Chelsea namelijk de ontsnappingsclausule van 103 miljoen Britse pond (omgerekend zo’n 120 miljoen euro) gaan lichten om zo andere geïnteresseerden als Real Madrid en FC Barcelona te snel af te zijn. De Londenaren zouden de knoop hebben doorgehakt dat De Ligt beter is dan de andere optie, Jules Koundé (Sevilla CF).

Zou Chelsea een goede stap zijn voor hem?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
942+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie