Voorzetten illustreren ‘impotentie’ Barcelona

FC Barcelona speelde maandag in Camp Nou 1-1 gelijk tegen Granada. Dat de ploeg van Diego Martínez Barcelona niet ligt is duidelijk. Vorig seizoen werd er zelfs verloren van Granada in eigen huis. Dit betekende het kantelpunt in het seizoen, wat goed te zien is in de documentaire rondom Ronald Koeman: Forca Koeman.

Barcelona kon niet verweten worden dat het geen pogingen ondernam een bres te slaan in de defensie van Granada. In totaal werden 54 voorzetten afgeleverd. Voor de rust waren deze voorzetten niet effectief, omdat het ontbrak aan een echte targetman.

Na de rust werd Luuk de Jong erin gebracht en maakte hij officieel voor Barcelona zijn debuut in de competitie. Hij miste een enorme kans, maar door de late gelijkmaker van Ronald Araújo werd Barcelona een nederlaag bespaard.

Sinds november 2005 werd slechts één keer het aantal van 54 voorzetten overtroffen: 55 in het thuisduel met Málaga. Die wedstrijd eindigde overigens met een doelpuntloos gelijkspel ook in een bittere pil.

De voorzitter Laporta wil liever 4-3-3 zien met vloeiende combinaties.

Koeman ging op de persconferentie in op het inbrengen van Luuk de Jong, waardoor Barcelona vaker de lange bal hanteerde. “Heb je de selectielijst gezien? Wat gaan we dan doen? Tiki-taka spelen? We hebben gedaan wat er moest gebeuren. Als de wedstrijd om verandering vraagt, dan moet je het doen. Dit is niet het Barcelona van acht jaar geleden.”

Snap jij de wissel van Koeman om Luuk de Jong erin te brengen?