Ten Hag schetst situatie André Onana

Foto: Ten Hag schetst situatie André Onana

André Onana mag binnenkort weer wedstrijden spelen voor Ajax na een dopingschorsing, maar de keeper beschikt over een aflopend contract in de Johan Cruijff ArenA, waardoor het zéér de vraag is of hij überhaupt nog ingezet gaat worden.

Coach Erik ten Hag vertelt in een interview met Voetbal International: “Jullie hebben het van Marc (Overmars, red.) gehoord, hoe hij erin staat. Ajax heeft met Pasveer en Gorter al twee keepers aangetrokken, met het idee dat Onana zou vertrekken. Ajax wilde zijn contract heel graag verlengen, dat heb ik hem ook geadviseerd. Ik denk dat het voor alle partijen het beste is en dat heb ik ook zo naar hem uitgesproken. Maar uiteindelijk ga ik daar niet over. Daar gaan Marc en Andre met zijn omgeving over.”

Onana is en blijft natuurlijk een goede keeper: “Het is volgens mij wel duidelijk hoe wij erin staan. We hebben hem ingeschreven voor de Champions League en dat is niet zonder reden. Maar tegelijkertijd zijn we verdergegaan en hebben we keepers aangetrokken. Het is dus zoals Marc het schetst.”

Het is niet uitgesloten dat de Kameroener dit seizoen nog minuten maakt in de ArenA: “Ik heb een buitengewoon goede band met Andre. Ik ben hem zeer erkentelijk wat hij in al die jaren voor Ajax en voor mij heeft gedaan. Toch zit er ook een zakelijke kant aan, en ik ben als professional in dienst bij Ajax. Maar als de ploeg hem nodig heeft, zal ik er zeker op aandringen.”

Gaat hij spelen?

  • Ja
  • Nee
1183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie