‘Ajax loopt toptransfer mis door cadeau aan fans’

Foto: ‘Ajax loopt toptransfer mis door cadeau aan fans’

Ajax heeft de laatste jaren een enorme financiële kloof geslagen, maar dat is deze zomer niet te merken op de transfermarkt. Volgens De Telegraaf is dat te wijten aan de coronacrisis.

Het medium schrijft: “De fans van Ajax smeken de directie om een aanvallende versterking. Wat weinigen weten, is dat uitgerekend diezelfde supporters er de reden van zijn dat de Amsterdamse club op dit moment financiële slagkracht op de transfermarkt mist. De royale compensatieregeling voor de duels die vanwege de coronamaatregelen niet waren te bezoeken, hangt de Amsterdammers als een molensteen om de nek.”

“De compensatieregeling – door sommigen binnen Ajax nu omschreven als té gul – is een flinke kostenpost”, zo weet De Telegraaf. “De totale schade van gemiste inkomsten en terugbetaalde gelden zou zijn opgelopen tot 35 miljoen euro. Dat bedrag wordt nu gemist om de selectie van Erik ten Hag te versterken. Een deel wordt weliswaar gecompenseerd door transfers, commerciële groei en de loyaliteit van Ziggo, Adidas en ABN Amro, maar het is onvermijdelijk dat Ajax de rode cijfers induikt.”

Daar voegt de krant aan toe: “Alle ogen zijn nu gericht op Marc Overmars. De directeur voetbalzaken heeft nog een potje met 16 miljoen euro, dat hij wilde gebruiken om Kamaldeen Sulemana te strikken, maar haalt zijn hand alleen van de knip als zich de mogelijkheid voordoet een ’zekere versterking’ aan te trekken. Dat was Sulemana. En het is geen geheim dat Ten Hag bijzonder is gecharmeerd van Steven Bergwijn. Nu de aanvaller van Tottenham Hotspur tegen Manchester City de pannen van het dak speelde, is hij onbetaalbaar. Áls Spurs hem al wil laten vertrekken.”

Een blunder van Ajax?

  • Ja
  • Nee
767+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie