Mario Been adviseert Feyenoord-transfer na ‘tik’

Foto: Mario Been adviseert Feyenoord-transfer na ‘tik’

Naoufal Bannis en dus niet Róbert Bozeník start donderdagavond als aanvalsleider bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen FC Drita. Voetbalanalist Mario Been begrijpt dat de Slowaak is gepasseerd door trainer Arne Slot.

Been roemt Bozeník om zijn werklust, maar stelt hij bij ESPN: “Ook in de voorbereiding heeft hij nog geen doelpunt gemaakt. Bannis is beter aan de bal. Je komt met hem wat makkelijker aan het voetballen. Misschien dat dat een doorslaggevende keuze kan zijn. Bozeník hebben ze ooit voor een bedrag van vier miljoen euro opgehaald en dan is het natuurlijk een tik voor die jongen als hij er weer niet in staat.”

Kees Kwakman ziet in de Slowaak nog niet de eerste spits van Feyenoord. “Alles kan nog beter bij Bozeník. Je hoopt altijd nog wel iets te zien. Dat je denkt van: ‘Oh, hij is wel heel snel, of hij heeft een goed schot. Heel eerlijk: je ziet weinig. Hij kan wel goed druk zetten, maar dat is niet echt een kwaliteit. Dat zegt meer over zijn bereidheid. Dat is wel het minste wat je kan verwachten. Dat kan je hem in ieder geval niet ontzeggen, dat hij niet hard genoeg werkt.”

Been vindt een extra spits noodzakelijk voor Feyenoord. “Zeker wanneer je bij de eerste drie vier plaatsen wil meedoen, dan vind ik het met Bozeník, Bannis en Vente te weinig. Ik ben er zeker een voorstander voor dat je talenten de kans moet geven om zich te kunnen ontwikkelen, maar ik zie het niet heel snel dat deze spelers Feyenoord beter gaan maken.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie