Officieel: Promovendus NEC heeft eerste aanwinst beet

Foto: Officieel: Promovendus NEC heeft eerste aanwinst beet

Dankzij een 1-2 zege op NAC in Breda promoveerde NEC vorige week terug naar de Eredivisie, en dus moet de selectie nu versterkt gaan worden door geldschieter Marcel Boekhoorn en co.

De eerste aanwinst is inmiddels binnen: Ilias Bronkhorst komt over van Telstar. De 22-jarige verdediger, die op vrijwel alle posities in de achterste linie uit de voeten kan, tekent voor twee seizoenen met een optie op nog een extra jaar. In 55 duels voor Telstar scoorde hij elf keer, waarvan tien in het afgelopen seizoen.

“Niet alleen zijn tien doelpunten dit seizoen, maar vooral de wijze waarop hij scoorde gaf aan dat er aanvallersbloed door zijn aderen stroomt”, jubelt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubwebsite. “Het waren niet alleen doelpunten uit corners en vrije trappen. Ilias beweegt zich als een spits en bewaart de rust aan de bal. Nochtans zien wij hem als een verdediger die op alle vier de posities in de achterhoede uit de voeten kan. Maar zijn scoringsdrift maakt Ilias natuurlijk extra aantrekkelijk. Hij is jong en kan zich technisch en fysiek nog verder ontwikkelen. We zijn heel content met zijn keuze voor NEC.”

En de geboren Haarlemmer vult zelf aan: “NEC is een club met een rijke historie. De afgelopen week heb ik de club zeer intensief gevolgd, met de wedstrijd van afgelopen zondag als kers op de taart. Uit ervaring weet ik dat de supporters in Nijmegen zeer fanatiek zijn en ik kan niet wachten om in De Goffert te voetballen. Ik ben blij om hier te zijn.”

Goede aanwinst?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
67+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie