“Dat herken ik van Koeman uit zijn periode bij Feyenoord”

Foto: “Dat herken ik van Koeman uit zijn periode bij Feyenoord”

Giovanni van Bronckhorst is enthousiast over de prestaties van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. De momenteel clubloze Nederlander is niet verrast door de geslaagde aanpak van zijn landgenoot.

“Hij heeft tactisch voor goede veranderingen gezorgd en straalt rust uit. Dat herken ik van hem uit zijn periode bij Feyenoord”, vertelt Van Bronckhorst in De Telegraaf. “Ik heb hem als speler en als trainer meegemaakt. Dankzij die grote carrière van hem als speler én als trainer is hij gewend met druk om te gaan. Hij is stabiel en dat is fijn voor zijn spelers. Toen het in het begin minder ging, bleef hij ook de rust zelve.”

Van Bronckhorst geniet ook van diens spelersgroep. “Er waren destijds aardig wat Nederlanders, nu is de enclave kleiner. Maar wat ik mooi vind is dat Ronald als coach werkt met jonge talenten die hij zich goed laat ontwikkelen. Ik kijk naar Pedri, naar Ilaix Moriba, naar Mingueza in de defensie. En natuurlijk naar Frenkie de Jong en Messi. Het is prachtig om te zien dat ze met elkaar inmiddels zo’n hoog niveau halen.”

In aanloop naar de clash met Atlético Madrid voegt ‘Gio’ toe: “Het doet me denken aan het laatste jaar dat ik bij Barcelona was en de concurrentiestrijd toen met Real Madrid. Naast de jeugd laten ook de grote sterren het zien. Messi en Frenkie de Jong zijn in vorm. Daarom wordt dit weekeinde voor iedere fan geweldig.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie