PSG wint met 1-4 bij Barça, Liverpool doet goede zaken

FC Barcelona moet opnieuw vrezen voor een pijnlijke uitschakeling in de Champions League. Het Franse Paris Saint-Germain bleek dinsdagavond een maatje te groot in Camp Nou: 1-4. Op 10 maart wacht nog een return, maar dat lijkt een formaliteit.

In Camp Nou maakten Barcelona en PSG er een heerlijk schouwspel van. De bezoekers kregen ondanks de afwezigheid van Neymar direct een paar goede mogelijkheden, maar met name Mauro Icardi liet na om de Parijzenaars op 0-1 te zetten. Aan de andere kant stuitte Antoine Griezmann op doelman Keylor Navas.

Na een klein half uur spelen nam Barcelona de leiding in eigen huis. Frenkie de Jong werd diepgestuurd en werd binnen het strafschopgebied gevloerd door Layvin Kurzawa, waardoor scheidsrechter Björn Kuipers niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Lionel Messi besloot achter de bal te gaan staan en schoot de bal onhoudbaar achter Navas, die wel de goede hoek koos.

Kort na de 1-0 maakte PSG echter alweer gelijk via Kylian Mbappé. Beide clubs kregen de kansen om nog voor rust een voorsprong op te bouwen. Griezmann schoot naast met Ousmane Dembélé in de buurt, waar Kurzawa op doelman Ter Stegen stuitte. Zodoende stond het halverwege in Barcelona 1-1.

In de tweede helft wist PSG het heft in handen te nemen. Mbappé zorgde in de 65ste minuut voor de 1-2 door een rebound binnen te prikken. Diezelfde Fransman liet even later na om ook zijn derde van de avond te maken, maar de derde kwam er wel voor zijn werkgever. De Barça-defensie reageerde niet alert op een vrije trap van Leandro Parades en daardoor kon Moise Kean de 1-3 tegen de touwen koppen.

Mbappé kreeg zijn hattrick in de slotfase alsnog. De PSG-ster zorgde voor de 1-4, waardoor het tweeluik nu al beslist lijkt.

Liverpool doet goede zaken in heenduel

Ook Liverpool lijkt al bijna zeker van een plek in de volgende ronde. In Boedapest, het decor als gevolg van de coronabeperkingen in Europa, wonnen de Britten met 0-2 van RB Leipzig. Mohammed Salah en Sadio Mané profiteerden in de tweede helft van geklungel aan Duitse zijde.