“Huntelaar rent liever een brandend huis in”

Foto: “Huntelaar rent liever een brandend huis in”

Klaas-Jan Huntelaar moet dé redder worden van het zinkende voetbalbolwerk Schalke. De club uit Gelsenkirchen staat stijf onderaan in de Bundesliga en wil natuurlijk niet degraderen, daarom heeft men de routinier van Ajax binnengehaald.

Sjoerd Mossou schrijft vandaag in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Huntelaar zei het zelf wel mooi laatst, kort na zijn laatste twee goals in het shirt van Ajax, tegen FC Twente: ik denk dat Schalke me harder nodig heeft. Waar zie je dat nog, een voetballer die gaat voetballen bij de club die hem het hardst nodig heeft? Het is zo romantisch, dat het haast zoetsappig wordt. Er bestaat een groot risico op een fiasco bovendien. Schalke 04 staat stijf onderaan in de Bundesliga. Geen idee of u ooit naar Duits degradatievoetbal hebt gekeken, maar dat is voetbal van het lelijkste, meest desperate soort.”

De columnist gaat verder: “De kans dat Klaas-Jan Huntelaar de komende maanden veel voorzetjes krijgt om lekker binnen te knikken bij de eerste paal, is klein. Vermoedelijk staat hij vooral te hannesen in een hulpeloos decor van ren-je-rot, ergens in het niemandsland rond de middenlijn, wachtend op kansen die nooit zullen komen.”

En toch heeft de spits voor een terugkeer gekozen… “Maar Huntelaar haat het principe van de nachtkaars, blijkbaar. Hij is gek op juist de extremen van sport, zei hij ooit, het breekbare lijntje tussen succes en mislukking kan hem niet dun genoeg zijn. Huntelaar rent liever een brandend huis in om te redden wat er te redden valt, dan dat de hele boel kalmpjes uitdooft.”

Heb jij hier wel respect voor?

  • Ik zeker
  • Ik niet echt
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie