Huntelaar heeft maar één reden: “Pure clubliefde”

Foto: Huntelaar heeft maar één reden: “Pure clubliefde”

Klaas-Jan Huntelaar maakt een half jaar voor het einde van zijn carrière nog de overstap van Ajax naar Schalke 04. Volgens Youri Mulder heeft deze transfer maar één reden: “Dat is clubliefde.”

In het Algemeen Dagblad is de oud-spits van Schalke duidelijk: “Ik zag het in zijn ogen. Wat? Nou, de clubliefde. Dat is zo herkenbaar en prachtig tegelijk. Want wat is nou de bottomline van dit hele verhaal? Clubliefde. Het gaat Klaas-Jan maar om één ding. Dat is dat Schalke in de Bundesliga blijft”, zo laat Mulder optekenen.

“Hij gaat daar niet heen om straks te zeggen dat hij Schalke gered heeft en om een standbeeld te verdienen. Een prachtige club is in zware nood en kan dus extra hulp gebruiken. Klaas-Jan zet zijn eigenbelang opzij om te helpen. Dat vind ik dus prachtig. Dat is pure clubliefde en de rest is dan eigenlijk niet meer belangrijk”, aldus Mulder.

Erik Meijer is wel verrast. “Schalke is niet dominant en speelt vaak ver van de goal. Dan zal het verdedigende werk Klaas-Jan veel kracht gaan kosten. Kracht die hij hopelijk niet te kort komt voor het doel, want dat is als je de 30 ruimschoots gepasseerd bent wel essentieel. Daarom twijfel ik ook of hij er opnieuw succesvol zal worden.”

Arnold Bruggink ziet het wel zitten. “Klaas-Jan heeft volgens mij niks te verliezen. Schalke heeft in deze situatie jongens nodig die nergens bang voor zijn, er vol ingaan en niet de angst hebben dat het niet kan. De druk is zo groot bij zo’n club. Zonder publiek hebben ze nu nog mazzel, anders werden ze elke week het stadion uitgefloten. Schalke haalt niet voor niets ervaren krachten terug.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie