TRANSFERUURTJE: Domper voor Feyenoord, Schuurs heeft nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Domper voor Feyenoord, Schuurs heeft nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Dennis Man is meermaals aan Feyenoord gelinkt als mogelijke opvolger van Steven Berghuis. Een overgang naar De Kuip lijkt echter onwaarschijnlijk. Berghuis is door zijn clausule relatief goedkoop op te halen bij Feyenoord. Afgelopen zomer ging het om slechts acht miljoen euro, waardoor de Rotterdamse club ook weer relatief goedkoop moet toeslaan wat de opvolging betreft. Om die reden lijkt Man nu al onhaalbaar voor Feyenoord. FCSB-eigenaar Gigi Becali heeft tegenover Digisport al laten weten dat er een fors bod op tafel ligt vanuit Italië. Het gaat om een bedrag van twaalf miljoen euro.

Perr Schuurs beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van Ajax, al gaat dat met ups en downs. Onlangs werd hij nog in verband gebracht met het grote Liverpool, maar de laatste weken ligt hij juist weer flink onder vuur. Veel Ajax-supporters hebben al laten blijken dat Schuurs wat hen betreft mag verkassen, maar dat is de jonge centrumverdediger absoluut niet van plan. In gesprek met L1 zegt hij: “Ik ben niet echt een voorstander van vroeg naar het buitenland gaan. Ik voel me hier op mijn plek dus ik wil hier nog wel een paar seizoenen spelen.”

Marten de Roon heeft zich in de kijker gespeeld bij Manchester City en Tottenham Hotspur. Dat weet 90min te melden. Volgens 90min is trainer José Mourinho gecharmeerd van De Roon. De club uit Londen zou mogelijk komende maand al een poging willen wagen om de middenvelder over te nemen van Atalanta. City wil wachten tot de zomer. De Roon ligt nog tot medio 2024 vast in Bergamo en dus kan Atalanta een flinke transfersom voor hem vragen.

[b]Buitenland:[/b]

Bij Atlético Madrid baalt men als een stekker van de megaschorsing van Kieran Trippier. De vleugelverdediger is voor tien weken geschorst vanwege het overtreden van de gokregels. De Madrilenen gaan in beroep tegen de megaschorsing, maar kijken in de tussentijd ook alvast naar een eventuele vervanger van Trippier. Voetbal International schrijft: “Atlético Madrid kijkt naar zijn opties nu Kieran Trippier voor tien weken geschorst is vanwege het overtreden van de gokregels. Volgens Sky Sports zien de Madrilenen Arsenal-verdediger Ainsley Maitland-Niles als een van de opties om de rechtsback te vervangen. Atlético wil de 23-jarige Engelsman in januari naar Spanje halen.”

Eintracht moet op zoek naar een vervanger van Bas Dost en heeft naar verluidt al iemand in het vizier. Voetbal International schrijft: “Nu Bas Dost op weg is naar Club Brugge, wil Eintracht Frankfurt graag Luka Jovic terug om de Nederlandse spits te vervangen. Volgens Kicker denkt Frankfurt via een huurperiode aan een hereniging met de Serviër. Jovic maakte vorig jaar nog voor 60 miljoen euro de stap naar Madrid, maar daar wist hij nog geen enkel moment te overtuigen.”

The Sun weet te melden dat Dele Alli deze winter liefst vijf transferopties heeft. Paris Saint-Germain is volgens de boulevardkrant de favoriet om de Engelsman in te lijven, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo worden ook FC Barcelona, Manchester United, Internazionale en Rangers FC genoemd. Onduidelijk is waar de voorkeur van Alli zelf ligt, al lijkt een langere samenwerking met Mourinho uitgesloten.

Jesse Lingard is bij Manchester United op een zijspoor beland en dus wordt de aanvaller nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Zijn contract loopt na dit seizoen af, waardoor een transfervrij vertrek dreigt voor The Red Devils. United is echter niet van plan om dat te laten gebeuren, zo weet The Daily Mail te melden. Het Engelse medium schrijft dat de clubleiding een clausule in het contract van Lingard gaat lichten, waardoor zijn verbintenis automatisch met een jaar wordt verlengd.

Kan De Roon de absolute top aan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
160+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie