De beste voetbaluitzendingen van deze week: einde Eredivisie

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: einde Eredivisie

De week gaat weer van start. Gelukkig is dat geen reden om te treuren. Deze laatste voetbal week wordt er weer gestreden met een door de weekse speelronde. De Eredivisie neemt na deze week pauze tot begin 2021. Welkom bij de beste voetbaluitzendingen van deze week.



Maandag 21 december 



We trappen de laatste grote voetbal maandag af met een aantal toffe wedstrijden. In tegenstelling tot vorige week nemen we een kijkje in Engeland op de maandagavond. Daarnaast staat de Keuken Kampioen Competitie ook voor ons klaar.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 21 december hieronder: 


18.35 uur op FOX Sports 1: Jong PSV – Almere City FC, 20.50 uur op Ziggo Sport: Chelsea – West Ham United, 21.00 uur op FOX Sports 1: Jong Ajax – Telstar


We beginnen de week in de Keuken Kampioen Divisie, de competitie waar we de afgelopen maanden wel vaker naar kijken op de maandagavond. Deze week staat de eerste wedstrijd van de avond in het teken van Jong PSV die in eigen huis Almere City verwacht. Almere is de favoriet van de avond, wat logisch is aangezien de club tweede staat. Bij winst blijft Almere City zicht houden op Cambuur. Dat heeft dan nog maar drie punten voorsprong.



In plaats van La Liga gaan we naar Engeland op de maandagavond en dat voor een toffe wedstrijd. Hakim Ziyechs Chelsea neemt het op tegen West Ham United. Met 22 punten doet Chelsea het wisselvallig dit seizoen en dus moet de club die miljoenen over de balk smeet als water, echt punten gaan sprokkelen. Of West Ham verslagen wordt, blijkt rond negen uur vanavond.




Dinsdag 22 december



Ook op dinsdag kachelen we krachtig door met mooie wedstrijden. De laatste voetbalweek van het jaar staat namelijk in het teken van een scala aan toffe wedstrijden in de Eredivisie. Dat lees je goed, er is een doordeweekse speelronde aangebroken!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 22 december hieronder: 


16.30 uur op FOX Sports 1: Fortuna Sittard – RKC Waalwijk, 18.45 uur op FOX Sports 1: FC Emmen – FC Utrecht, 20.00 uur op FOX Sports 2: PSV – VVV-Venlo, 21.00 uur op FOX Sports 1: FC Twente – Sparta Rotterdam


Op dinsdagavond trappen we dan ook al vroeg af. Fortuna Sittard trapt in eigen huis de avond af tegen RKC Waalwijk waarna FC Emmen op De Oude Meerdijk volgt tegen FC Utrecht. Toch zijn de wedstrijden waar we het meeste naar uitkijken de wedstrijden die later op de avond gespeeld worden. Dan nemen PSV en VVV Venlo het tegen elkaar op, terwijl FC Twente Sparta Rotterdam ontvangt.




Woensdag 23 december 



Ook op woensdag is het weer feest. De midweekse speelronde gaat verder met vier nieuwe wedstrijden. Alsof dat nog niet genoeg is, staat er ook nog een wedstrijd in de League Cup op ons te wachten. Die gaat tussen Everton en Manchester United.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 23 december hieronder: 


16.30 uur op FOX Sports 1: AZ – Vitesse, 18.45 uur op FOX Sports 1: Willem II – Ajax, 20.00 uur op FOX Sports 2: ADO Den Haag – PEC Zwolle, 20.55 uur op Ziggo Sport: League Cup: Everton – Manchester United, 21.00 uur op FOX Sports 1: Feyenoord – sc Heerenveen


Toch zijn Nederlanders het meest geïnteresseerd in de toffe wedstrijden in de Eredivisie. Die zijn er dan ook in overvloed, te beginnen met AZ dat in eigen huis van Vitesse moet winnen. Ten minste, als de ploeg uit Alkmaar nog een gooi naar het kampioenschap wil doen. Zo niet, doet Vitesse dat wel, want de club uit Arnhem staat keurig op de derde plek en kan bij winst misschien zelfs wel een plekje stijgen.



De andere wedstrijden waar we deze avond lekker voor gaan zitten zijn Willem II dat in eigen huis Ajax verwacht en later op de avond Feyenoord dat een bezoekje krijgt van Heerenveen. Waar Feyenoord moet winnen om het verlies van afgelopen weekend weg te spoelen, heeft Ajax (ondanks de winst tegen ADO) wat goed te maken voor de fans. De tweede helft was namelijk niet om aan te gluren.




Donderdag 24 december



Op donderdagavond mogen we eindelijk een beetje bijkomen van de toffe voetbaldagen die we achter de rug hebben. Daarom doen we kalm aan en schuiven we aan voor een rustige editie van Voetbalpraat die live om 19.00 uur op FOX Sports verschijnt. Tevens is het overzicht van het eerste halfjaar van De Eretribune te bekijken om half tien.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 24 december hieronder: 


18.45 uur op Ziggo Sport: LaLiga Best Matches 2020, 19.00 uur op FOX Sports 1: Voetbalpraat, 21.30 uur op FOX Sports 1: Halfjaaroverzicht De Eretribune


Vrijdag 25 december 



De week sluiten we op bijzondere wijze af, want het is Eerste Kerstdag. Dat betekent een rustig programma zonder al te veel voetbal. Dat bewaren we voor de dag hierna. In plaats daarvan een aantal leuke documentaires om van te genieten tussen alle gezelligheid met de familie door.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 25 december hieronder:

  • 12.30 uur op FOX Sports 1: DOC: Sar
  • 20.00 uur op FOX Sports 2: De weg van Luuk
  • 20.30 uur op FOX Sports 1: DOC: De kerstboom van Co

Heb jij al zin in de tweede seizoenshelft?

  • Ik wel
  • Ik niet
21+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
76+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
81+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
36+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
50+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
297+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
59+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
98+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
261+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
84+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1003+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
171+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
422+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
778+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
123+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
206+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
332+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
351+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie