‘Blind én Tagliafico voelden zich niet lekker’

Foto: ‘Blind én Tagliafico voelden zich niet lekker’

Ajax nam het gisteren zonder Daley Blind op tegen FC Emmen (0-5 winst). De Oranje-international behoorde niet tot de selectie van oefenmeester Erik ten Hag en daarnaast zat Nicolás Tagliafico op de bank. De twee verdediger voelden zich niet goed.

Ten Hag wordt vandaag geciteerd door het Algemeen Dagblad over Blind: “Ik hoop en reken er een beetje op dat hij er tegen Liverpool weer bij is. Maar zekerheid heb ik nog niet.” De coach wil niet vertellen wat er precies aan de hand is met de verdediger: “Nee, het heeft niets te maken met die blessure waardoor hij woensdag tegen Midtjylland naar de kant ging. Daley voelde zich niet lekker, hij was niet fit. Dat gold ook voor Nicolás Tagliafico.”

Eigenlijk wilde hij Davy Klaassen ook rust gunnen: “Maar hij voelde zich zo goed dat we toch maar met hem tegen Emmen zijn begonnen. Achteraf gezien is dat wel een een goede beslissing geweest als je naar de 0-1 en 0-2 kijkt.”

Ajax won bijzonder makkelijk op De Oude Meerdijk, Klaassen maakte de openingstreffer in de eerste helft: “Dat is instinct, dat is pure klasse. Juist door snel te scoren breek je tegenstanders als Emmen. Emmen heeft het andere tegenstanders namelijk wel lastig gemaakt. Wij hebben het gewoon heel goed gedaan. We zijn geconcentreerd begonnen en hebben het goed afgemaakt. De jongens die erin kwamen wisten ook wat ze moesten doen. Daar ben ik heel blij mee.”

Belangrijk dat Blind erbij is tegen Liverpool?

  • Zeker
  • Nee
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie