‘Lionel Messi als een oude opblaaskrokodil’

Foto: ‘Lionel Messi als een oude opblaaskrokodil’

Hoe je het ook wendt of keert: het gaat niet goed met Lionel Messi bij FC Barcelona. De Argentijn deelt in de malaise bij de Catalanen en zijn carrière dreigt als een nachtkaars te doven… Sjoerd Mossou vergelijkt de superster met een opblaaskrokodil.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Als dit het begin is van het einde, dan dreigen we getuige te worden van het meest vreugdeloze, meest zaaddodende voetbalafscheid ooit. Messi, de beste aller tijden in heel veel opzichten (niet in alle), heeft zich verkleed als een dood vogeltje.”

Mossou vervolgt: “Langzaam laat Leo het kaarsje doven. Weerloos geeft hij zich over, alsof hij bewust zijn eigen ventieltje leeg laat lopen, zomaar, als een oude opblaaskrokodil die het niet meer kan opbrengen te blijven drijven. Ergens is dat misschien best menselijk. Geen voetballer was ooit zo lang zo goed als Lionel Messi. Hij is als geen ander geleefd door de moderne industrie van het voetbal, uitgeperst tot de laatste druppel, de wereld over gejaagd voor ontelbare wedstrijden.”

Messi loopt met zijn ziel onder zijn arm rond over het veld van Camp Nou: “Hij is moe van alle sores bij FC Barcelona, bolwerk in een staat van chaos. Er is geen publiek meer om te komen kijken naar het wonderjongetje uit Rosario – dat helpt ook niet natuurlijk. En misschien leggen we de lat wel onmenselijk hoog, zonder dat we het ons realiseren, omdat Messi er nu eenmaal altijd overheen sprong.”

Komt Messi er nog bovenop?

  • Denk het wel hoor
  • Ben bang van niet…
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie