Oranje bezorgt De Boer eerste zege als bondscoach

Frank de Boer heeft zijn eerste overwinning binnen als bondscoach van het Nederlands elftal. In de Johan Cruijff ArenA rekende zijn elftal zondagavond af met Bosnië-Herzegovina: 3-1.

In Bosnië bleef Oranje vorige maand steken op een 0-0 gelijkspel, maar de brilstand verdween in Amsterdam al snel van het scorebord. Georginio Wijnaldum zorgde in de zesde minuut voor de openingstreffer door op aangeven van Denzel Dumfries simpel af te ronden: 1-0. Owen Wijndal had kort daarvoor al de kruising geraakt met een voorzet, waar Miralem Pjanic namens de bezoekers voorlangs had geschoten.

Even later herhaalde die situatie zich. Pjanic schoot in kansrijke positie hoog over, waarna Oranje de score verdubbelde via Wijnaldum. Ditmaal trof de aanvoerder doel na goed voorbereidend werk van Steven Berghuis. Oranje had de Nations League-wedstrijd al voor rust kunnen beslissen, maar Luuk de Jong werd ten onrechte afgevlagd vanwege buitenspel en Wijnaldum stuitte ditmaal op doelman Ibrahim Sehic.

In de tweede helft liep Oranje alsnog uit naar een 3-0 voorsprong. Berghuis liet nog kansen liggen op de derde treffer, maar na opnieuw goed voorbereidend werk van Dumfries wist Memphis Depay de wedstrijd dan toch in Nederlands voordeel te beslissen. invaller Smail Prevljak zorgde op aangeven van Edin Visca nog wel voor een Bosnische eretreffer.

Oranje maakt zodoende nog een goede kans op de finaleronde van de Nations League, al blijft het afhankelijk van Italië. Bosnië-Herzegovina degradeert naar Divisie B.

Scoreverloop: 1-0 (6′) Georginio Wijnaldum, 2-0 (14′) Georginio Wijnaldum, 3-0 (55′) Memphis Depay, 3-1 (63′) Smail Prevljak