TRANSFERUURTJE: Ajax en Utrecht willen spits, Wijnaldum-shock

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en Utrecht willen spits, Wijnaldum-shock

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Niet alleen op het veld, maar ook op de transfermarkt staan Ajax en FC Utrecht lijnrecht tegenover elkaar. Althans, dat claimt het medium Bola Sport te weten. Zij reppen namelijk over een transferclash tussen de Amsterdammers en de Domstedelingen met als inzet Bagus Kahfi, een 18-jarige spits van het Indonesische Barito Putera. Kahfi is vorig jaar doorgebroken bij de club uit de hoogste competitie van het land en staat op de radar bij vrijwel iedere Europese topclub.

Dit seizoen is hij weer met zijn werkgever actief in de Eredivisie, maar toch zou RKC-trainer Fred Grim nog bijna op de fiets naar Leeuwarden gaan als ‘zijn’ SC Cambuur hem zou benaderen. “Ik zou het heel graag willen, als ik eerlijk ben. Iedereen weet dat mijn hart in Leeuwarden ligt en ik daar een geweldige tijd gehad heb. Ik draag de mensen, nu ook nog, een heel warm hart toe.”


Buitenland:


Paris Saint-Germain hoopt Kylian Mbappé nog altijd te verleiden tot een contractverlenging. Directeur Leonardo sprak vorige week met de steraanvaller, maar vooralsnog lijkt deze druk geen doorbraak tot stand te brengen. Leonardo voelt dat de druk toeneemt om Mbappé te behouden, want na dit seizoen begint hij aan zijn laatste contractjaar. De Franse grootmacht moet in 2021 dus eigenlijk een keuze maken. Bij een verlenging heeft PSG nog altijd de maximale macht, maar volgens L’Equipe zitten beide partijen nog ver uit elkaar.

En tot slot: Georginio Wijnaldum heeft over ruim twee maanden de mogelijkheid om met geïnteresseerde clubs in gesprek te gaan. Na het seizoen loopt zijn contract op Anfield af en dus lonkt een transfervrij afscheid. Officieel ligt een contractverlenging bij Liverpool nog altijd op tafel, maar vooralsnog lijkt een doorbraak in die richting ver weg. Dat heeft deels te maken met FC Barcelona. Het is immers een publiek geheim dat coach Ronald Koeman op een hereniging aast met de oud-speler van Feyenoord en PSV. Ook Inter Milan en Paris Saint-Germain zouden Wijnaldum op het verlanglijstje hebben.

Waar zie jij Wijnaldum volgend seizoen wel spelen?

  • Inter
  • PSG
  • Liverpool
  • Barcelona
  • Ergens anders
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie