“Oranje is potverdimme geen kleuterschool”

Foto: “Oranje is potverdimme geen kleuterschool”

Willem van Hanegem zat zich (net als vrijwel heel Nederland) op te vreten voor zijn televisie bij de interland tussen Oranje en Bosnië & Herzegovina. De mannen van bondscoach Frank de Boer kwamen zéér lusteloos voor de dag…

In zijn column in het Algemeen Dagblad legt De Kromme de vinger op de zere plek: “Het grootste probleem was natuurlijk het lage tempo. De Boer zei dat het lastig was tegen een tegenstander die zich goed groepeerde op eigen helft. Er zijn twee manieren om dat te omzeilen. Opportunisme, zoals Oranje dat in de slotfase deed. Dat leverde genoeg kansen op. Maar beter is het tempo vanaf de start zo hoog te leggen dat Bosnië naar adem hapt. Rondspelen is leuk, maar je moet wel naar voren. Frenkie de Jong is een heel belangrijke speler, maar in dit soort wedstrijden is het zinloos om iemand in de breedte aan te spelen en dan achter de bal aan te lopen diezelfde kant op. Dat deed hij te vaak. Blijf in positie, speel ballen naar voren, zoek daar de derde man.”

Van Hanegem vervolgt: “Ik heb het allemaal niet gezien tegen het tweede elftal van Bosnië-Herzegovina. En kom bij mij niet aan met het verhaal dat het ontbreken van Memphis Depay dit veroorzaakt. Als je zo traag speelt, maakt het helemaal niet uit wie er in de punt van de aanval staat. Ik vond eigenlijk alleen Stefan de Vrij en Virgil van Dijk een goed niveau halen.”

Hij sluit af met een boodschap: “Frank de Boer zou deze week ook eens afstand moeten nemen van die gekke briefjes waar Dwight Lodeweges steeds mee komt. Oranje is potverdimme geen kleuterschool.”

Terechte kritiek?

  • Zeker
  • Nee
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie