Alderweireld kopt Spurs dubbel voorbij Arsenal

Tottenham Hotspur heeft Arsenal zondagavond een pijnlijke tik uitgedeeld. In de slotfase kopte oud-Ajacied Toby Alderweireld de winnende binnen in dit Londense onderonsje: 2-1.

Ondanks de afwezigheid van supporters maakten Tottenham en Arsenal er een boeiend schouwspel van. Al na twintig seconden noteerde Lucas Moura het eerste schot op doel en daarmee werd direct een signaal afgegeven. Ook Harry Kane zorgde voor gevaar na een minuut of tien spelen, maar doelman Emiliano Martínez klopte de Spurs-aanvaller één-op-één.

Arsenal kwam daarentegen op schitterende wijze aan de leiding. Tottenham verspeelde de bal op eigen helft en daardoor kreeg Alexandre Lacazette de ruimte om de bal snoeihard in de kruising te jagen: 0-1. Een opsteker voor de bezoekers, maar dat feest was van korte duur. Sead Kolasinac verraste David Luiz met een beroerde pass en Heung-Min Son strafte dit genadeloos af: 1-1.

Nog voor rust noteerden beide elftallen een grote kans. Ben Davies was namens Tottenham het dichtst bij een doelpunt, maar van grote afstand poeierde de linksback op de lat. Aan de andere kant had Nicolas Pépé de pech dat zijn heerlijke uithaal maar net naast het doel van doelman Hugo Lloris vloog.

Na rust was er aanzienlijk minder spektakel. Pierre-Emerick Aubameyang noteerde nog wel een enorme kans, maar had de pech dat de lat een nieuwe voorsprong voor Arsenal dwarsboomde. Vlak voor tijd scoorde Tottenham wél. De Arsenal-defensie liet zich aftroeven bij een hoekschop en Alderweireld kopte raak: 2-1. Met Steven Bergwijn als invaller trok Tottenham deze stand over de streep en dus passeert het de aartsrivaal op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Alexandre Lacazette, 1-1 (19′) Heung-Min Son, 2-1 (81′) Toby Alderweireld