OFFICIEEL: Sparta Rotterdam bevestigt komst gewilde Lennart Thy

Foto: OFFICIEEL: Sparta Rotterdam bevestigt komst gewilde Lennart Thy

Lennart Thy gaat PEC Zwolle verruilen voor Sparta Rotterdam. Dat weet Sander Berends van ELF Voetbal maandagmiddag te melden. De deal zou vandaag nog rond moeten komen. 

Berends schrijft op Twitter: “Lennart Thy gaat naar Sparta Rotterdam. De 28-jarige Duitse aanvaller van PEC Zwolle is transfervrij en speelde eerder voor VVV-Venlo. Transfer komt vandaag zo goed als zeker volledig rond.” 

Update 18.50u

De kogel is door de kerk: Lennart Thy zet zijn carrière voort bij Sparta. De Duitse aanvaller, die de laatste anderhalf jaar voor PEC Zwolle speelde, wordt transfervrij binnengehaald. Hij tekent een contract voor twee jaar op Het Kasteel en is na Michäel Heylen (FC Emmen) de tweede aankoop voor het nieuwe seizoen van de Rotterdammers.

“Als het voetbal weer start moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de Eredivisie te handhaven”, zegt directeur voetbalzaken Henk van Stee. “In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen. Met zijn ervaring in de Eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daar aan bij. Het is een speler die kan scoren, maar ook anderen beter laat functioneren en belangrijk is voor een team mede door zijn nimmer aflatende inzet.”

In Duitsland droeg Thy de shirts van Werder Bremen en FC Sankt Pauli. Tussen zijn jaren bij VVV en PEC was hij nog één seizoen actief voor het Turkse BB Erzurumspor.  

Een versterking voor Sparta?

  • Ja, goede aankoop
  • Daar twijfel ik aan
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie