Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte

Foto: Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte

Vreselijk nieuws vanuit Zwolle, waar bekend is geworden dat de kinderen van PEC-verdediger Thomas Lam kampen met een zeldzame ziekte. Deze ziekte vergroot het risico op leukemie, bij zijn zoontje van twee jaar en zijn dochtertje van zes maanden.

Kinderen Thomas Lam (PEC Zwolle) leiden aan Shwachman Diamond Syndroom

Het gaat om het Shwachman Diamond Syndroom. “Als het zover is, is dat natuurlijk gevaarlijk. Dan kan het dodelijk zijn. Een op de drie kinderen met SDS krijgt leukemie. Het is heel belangrijk dat we blijven monitoren. Met bloedtesten houden ze alles goed bij”, vertelt Lam in De Stentor.

Het syndroom resulteert in een chromosoomafwijking. Het ziekteverloop verschilt erg per geval. “De een heeft zware klachten, de ander fiets door het leven. Het is daardoor moeilijk om een toekomstperspectief te geven.” Zo overlijden er soms kinderen van een paar jaar aan, andere patiënten worden er juist oud mee. “Het is frustrerend dat we niet weten wat ons te wachten staat..”

Momenteel gaat het goed met de kids van Lam. “Mijn vrouw en ik willen zorgen dat onze kinderen een goed leven hebben. Je moet elke dag leuke dingen doen en mensen om je heen blij maken, dat geldt niet alleen voor mensen die ziek zijn. Ik kan bij wijze van spreken morgen ook onder een bus komen. Niemand weet wat er gaat gebeuren.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie