Voetbalmakelaar ziet transfermarkt niet veranderen: “Clubs nu wel terughoudend”

Foto: Voetbalmakelaar ziet transfermarkt niet veranderen: “Clubs nu wel terughoudend”

Normaal gesproken is dit een drukke periode voor voetbalmakelaars. De zomerse transferwindow zit eraan te komen en dat betekent veel geschuif van spelers. Door de coronacrisis is echter het heel rustig en dat geldt ook voor zaakwaarnemer Martin van Ophuizen. “De clubs zijn nu heel terughoudend.”

“De agenda’s stonden vol met allerlei afspraken in Nederland en België, enorm veel wedstrijdbezoeken. En van het ene op het andere moment is het gestopt”, vertelt Van Ophuizen over zijn huidige situatie voor de camera van NH Sport. Tot aan 1 september is er geen betaald voetbal in Nederland.

Deze coronacrisis zet mensen ook aan het denken. Zorgt voor bezinning en wat nuchterheid. Iets dat de voetballerij wel kan gebruiken gezien de absurd hoge bedragen die betaald worden voor spelers. “Ik denk op het korte termijn is het van invloed op spelers zonder contracten”, zegt Van Ophuizen, onder andere Jaimie Jacobs van SC Cambuur en z’n broertje Joey Jacobs van Jong AZ begeleid. “Clubs nemen daarin geen risico’s en misschien ook niet de middelen hebben. Op de lange termijn verwacht ik weinig invloed. De voetballerij is een sterke branche. Als de economie weer herstelt, dan trekt het weer aan. Verwacht ik ook weer transfers van over de honderd miljoen euro.”

Vrijdag gaat de KNVB in overleg met de clubs en andere betrokkenen om tot een oplossing te komen. Dan wordt waarschijnlijk duidelijk wie er promoveren, degraderen en Europa ingaan.

Zorgelijk voor zaakwaarnemers?

  • Ja, geen inkomsten voor hun zonder transfers
  • Ach, met hun hoef je geen medelijden te hebben
23+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie