Omkoopschandaal: Juventus, Fiorentina en Lazio naar Serie B

Soccernews

[img align=left]uploads/juventus[/img]Vanavond heeft de rechter uitspraak gedaan over het omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal. Vooral Juventus zal het moeten bekopen.

De Turijnse topclub wordt teruggezet naar de Serie B en begint bovendien met liefst 30 strafpunten aan de competitie. Tevens wordt de titel van het seizoen 2004/2005 ingenomen en in datzelfde seizoen hergeklasseerd naar de laatste plek. Ook is deelname van de Champions League uitgesloten. Hierdoor zal AS Roma volgend seizoen per direct aan het grote toernooi deelnemen.

Ook Fiorentina en Lazio Roma zullen het moeten bekopen met een degradatie naar de eerste divisie van Italië. Beide teams kregen een puntenaftrek van respectievelijk 12 en 7 punten. Fiorentina zal tevens niet deelnemen aan de voorrondes van de Champions League en bestuursleden Andrea Della Valle en Diego Della Valle mogen de komende 4 jaar hun voorzitterstaken niet uitvoeren. Bij Lazio zal voorzitter Claudio Lotito drie jaar zijn werkzaamheden moeten neerleggen.

De lichtste straf was uiteindelijk voor AC Milan. De club mag ook komend seizoen gewoon uitkomen in de Serie A, maar moet dat wel doen met een puntenaftrek van 15. Ook deelname aan de Champions League zal aan hun neus voorbij gaan. Vice-voorzitter Adriano Galliani raakt een jaar zijn baan kwijt bij de Milanezen.

Buiten de gestrafte clubs zijn er ook nog een scheidsrechter en een bondslid bestraft. Arbiter Massimo De Santis moet zijn fluit voor 4,5 jaar opbergen en bondsvoorzitter Franco Carraro raakt voor 4 jaar zijn baan kwijt.

De straffen die het tribunaal oplegde waren vanwege het grote fraudeschandaal. Ook Juventus-voorzitter Moggi was in het verhaal betrokken. Hij nam eerder dit seizoen echter al ontslag.

Verwacht wordt dat er de komende dagen door veel buitenlandse clubs zal worden geshopt bij vooral Juventus. Inmiddels ex-trainer Fabio Capello, die bij Real Madrid tekende, zei eerder al een aantal spelers mee te willen nemen en Patrick Vieira en David Trezeguer werden ook al in verband gebracht met respectievelijk Ajax en Olympique Lyon. Bovendien zou Pavel Nedved op het lijstje staan bij AS Monaco. Fabio Cannavaro tekent hoogstwaarschijnlijk bij Real Madrid en ook Lilian Thuram lijkt op weg naar een Spaanse werkgever; Barcelona.

Ook in het binnenland werden al spelers gelinkt. Zlatan Ibrahimovic is naar verluidt in onderhandeling met Internazionale.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
16+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
9+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
99+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
50+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
254+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
613+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
46+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
163+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
140+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
116+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
54+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
15+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
233+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
424+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
85+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
7+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
279+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
55+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
107+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie