Sparta maakt gehakt van FC Emmen op Het Kasteel

Sparta Rotterdam en FC Emmen vertoeven allebei in de middenmoot van de Eredivisie, en maar een paar keer op rij verliezen en de nood is aan de man. Daarom was het duel op Het Kasteel van zondagmiddag behoorlijk belangrijk voor deze beide teams. De mannen van Henk Fraser zegevierden.

De Rotterdammers schoten dan ook uit de startblokken voor eigen publiek: al na twee minuten spelen zette Patrick Joosten de 1-0 op het scorebord, na geklungel in de defensie van de Emmenaren. Die gingen gelijk op zoek naar de gelijkmaker en Luka Adzic was daar behoorlijk dichtbij, maar hij trof het zijnet.

Na ongeveer een half uurtje spelen kreeg Emmen twee harde klappen te verwerken: allereerst maakte Mohamed Rayhi er 2-0 van en luttele minuten later werkte Bart Vriends de bal binnen uit een vrije trap, 3-0 dus. Het leek een heel erg pijnlijke middag te worden voor de gasten, maar de thuisploeg drukte het gaspedaal wat minder stevig in na de dubbelslag.

Op die manier kon Emmen in de tweede helft toch nog een eretreffer maken: Michael de Leeuw scoorde uit een voorzet van Glenn Bijl. Verder kwam de ploeg van coach Dick Lukkien echter niet, sterker nog: in de slotfase zette Sparta nog eventjes aan en scoorden Miguel Araujo en Abdou Harroui de 4-1 en de 5-1.

Scoreverloop: 1-0 (3′) P. Joosten, 2-0 (29′) M. Rayhi, 3-0 (32′) B. Vriends, 3-1 (54′) M. de Leeuw, 4-1 (81′) M. Araujo, 5-1 (86′) A. Harroui