Lucca doet Heracles pijn, Jong PSV hard onderuit

Heracles Almelo schoot dit seizoen uit de startblokken met drie opeenvolgende zeges, maar sindsdien hapert de motor. Na het zwaarbevochten 2-2 gelijkspel tegen MVV Maastricht werd maandagavond de eerste nederlaag geleden: 4-0 bij Jong Ajax.

Namens Jong Ajax stonden spelers als Youri Regeer, Kik Pierie, Youri Baas, Francisco Conceição, Sontje Hansen en Lorenzo Lucca aan de aftrap. Laatstgenoemde werd de grote man aan Amsterdamse zijde. De Italiaanse spits opende de score door een hoekschop met enig fortuin af te ronden en ruim tien minuten na rust werkte hij ook de 2-0 tegen de touwen.

Jong Ajax rekende gaandeweg de wedstrijd af met de tegenstand van Heracles. In de 73ste minuut liep de formatie van John Heitinga zelfs uit naar 3-0. Donny Warmerdam schoot in de rebound raak, nadat Amourricho van Axel Dongen na een fraaie actie nog kon worden gestuit. Diezelfde Warmerdam maakte er in de slotfase ook nog 4-0 van.

Jong PSV hard onderuit

Jong PSV kwam gelijktijdig ook in actie, maar spelers als Ki-Jana Hoever, Richard Ledezma en Savinho konden TOP Oss weinig pijn doen. Sterker nog: de Ossenaren zegevierden met 0-3. Trevor David, Justin Mathieu en Toshio Lake maakten het verschil in Eindhoven.

Overige uitslag: Jong AZ – FC Dordrecht 3-1

TIP: Wedden op KKD-duels? Waag je gok via Unibet en win!